Destinul Familiei Calder de Janet Dailey - carte online

Citeste online cartea "Destinul Familiei Calder" scrisa de scriitoarea americana Janet Dailey. Citeste cartea electronica "Destinul Familiei Calder" disponibila in biblioteca noastra online.

fragment
    Turmele mari de bizoni ce altădată hălăduiau prin acest ţinut erau acum pe punctul de a fi exterminate de vânătorii de bizoni şi de braconieri. Activitatea de distrugere era în mare parte încurajată de guvernul de la Washington, în încercarea deliberată de a înfrânge spiritul indienilor din preerie şi de a-i supune pe aceştia o dată pentru totdeauna. Cu un an în urmă, la 5 octombrie 1877, şeful tribului Nasurilor Găurite se predase în munţii Bear Paw. în marea majoritate, indienii Sioux şi Cheyenne fuseseră închişi în rezervaţii, sau fugiseră în Canada împreună cu Bivol Tolănit şi’ Pumnal Tocit. După ani de presiuni din partea fermierilor şi a constructorilor de şosele, guvernul binevoise să deschidă în sfârşit cale liberă către ultimul petic de pământ necucerit. Un nou ţinut se oferea celor care doreau să-l stăpânească.
    Chase Benteen Calder scrută cu ochi ageri şi cunoscători întinderea nemărginită a şesului. Privirea i se opri asupra siluetei suple a călăreţului, care rămăsese pe loc la o oarecare distanţă. Amândoi bărbaţii erau obişnuiţi cu deplasările de acest’ fel. Ocupaţia lor era să livreze cirezile de cornute în zonele nordice, până la căile ferate din Kansas şi chiar mai departe şi făcuseră în trecut o jumătate de duzină de asemenea drumuri. Chiar acum, se abătuseră dintr-o călătorie pe care Benteen o efectua în folosul fermei Ten Bar din Forth Worth, Texas; vitele trebuiau predate unei comunităţi din teritoriul Wyoming.
Caii pe care îi călăreau şi cei care le purtau bagajele aveau marcate cu fierul înroşit pe coapse însemnele fermei Ten Bar.

Janet Dailey - Destinul Familiei Calder

Vezi ultimele carti adaugate Autori la inceput Cuvinte cheie: Biblioteca online, Biblioteca virtuala, Carti online, Carti virtuale, Citeste online, Pdf, Word, Descarca, Download carti, citeste carti, carti electronice, literatura,