Universul Umbrelor de A. E. van Vogt - carte online

Citeste online cartea "Universul Umbrelor" scrisa de scriitorul canadian A. E. van Vogt. Citeste cartea electronica: "Universul Umbrelor" disponibila in biblioteca noastra online.

Universul Umbrelor (tradus È™i sub titlul Făuritor de univers) este un roman È™tiinÈ›ifico-fantastic al autorului canadian A.E. van Vogt, publicat în 1953 de Ace Books ca Ace Double cu The World of Null-A. Se bazează pe „Oamenii-umbră” (Startling Stories, 1950) al autorului. Situat la 400 de ani în viitor, personajul principal este Morton Cargill, un ofiÈ›er al armatei americane care a servit în războiul din Coreea.

fragment    O dată cu schimbarea poziÈ›iei, culoarea din obrajii lui Cargill începea să dispară. La fel ÅŸi hotărârea lui. Era prea mult pentru el: fusese respins de cinci femei într-o singură seară.
    Lângă el apăru un bărbat corpolent. Acesta îi spuse în ÅŸoaptă:
    - Domnule căpitan, ce-ar fi să vă plimbaÈ›i făptura prin alt hotel? EÅŸecurile dumneavoastră repetate au început să ne cam stânjenească oaspeÈ›ii. Cu alte cuvinte: amice, ia-o din loc. Ia-o repede din loc.
    Cargill se uită cu ochi palizi la figura detectivului casei. Tocmai hotărâse că ar fi mai bine să-ÅŸi ia tălpăşiÈ›a, când o voce feminină îi spuse cu o voce cristalină ca un clopoÈ›el:
    - Mă aÅŸteptaÈ›i de mult, domnule căpitan? Cargill se întoarse pe loc, cu ochi recunoscători, aproape înlăcrimaÈ›i. Dar se opri, cu creierul cuprins de un uragan interior. Murmură buimăcit:
    - Tu... eÅŸti Marie Chanette.
    Era schimbată, dar nu încăpea nicio îndoială. Ea era. Cu coada ochiului îl văzu pe detectivul hotelului plecând pleoÅŸtit. Lângă coloană erau acum doar ei doi, el fixând-o pierdut.
    - Chiar tu eÅŸti! spuse el. Marie Chanette. Numele ei se dezlipea cu greu de pe buzele lui, de parcă cele două cuvinte ar fi fost niÅŸte pietricele care îi încurcau vorbirea. ÃŽncepuse să-ÅŸi dea seama cât e ea de schimbată, cât de diferită.
    Fata pe care o agățase cu un an în urmă fusese bine îmbrăcată, dar nu ca asta. Cea de față purta un sari roz aprins, având pe umeri o haină croită din blana unui animal incert. Era cea mai luxoas haină văzut de Cargill de la întoarcerea lui în America.
    Apoi hainele ei încetară brusc să mai constituie o problemă.
    "Bine, dar eÅŸti moartă", ar fi vrut el să spună. "Am citit în ziar o relatare de la înmormântarea ta."
    Dar nu a spus-o. ÃŽn schimb, o auzi pe fată murmurând:
    - Hai să intrăm în bar. Putem să discutăm acolo... despre vremurile trecute.


A. E. van Vogt - Universul Umbrelor


Vezi ultimele carti adaugate
Toți Autorii
Cuvinte cheie: Biblioteca online, Biblioteca virtuala, Carti online, Carti virtuale, Citeste online, Pdf, Word, Descarca, Download carti, citeste carti, carti electronice, literatura