Citeste online cartea "Promotia" de Erich Segal

Citeste online cartea "Promotia" scrisa de scriitorul american Erich Segal. Citeste cartea electronica: "Promotia" disponibila in biblioteca noastra online.



Titlu: Promotia
Autor: Erich Segal
Domeniu: Fictiune, Roman, Dragoste
Editura: 
Anul aparitiei: 
Tip coperta: 
Numar pagini:





Comanda cartea






Despre cartea "Promotia"


Despre Erich Segal
Erich Wolf Segal (n. 16 iunie 1937 în Brooklyn, New York City; d. 17 ianuarie 2010 în Londra) a fost un scriitor american. A fost fiu de rabin. A scris printre altele romanul de succes Love Story, o dramă romantică care a fost transpusă și pe ecran în filmul cu același nume, și acesta de succes.


fragment
Dar deodată gura i s-a uscat, pieptul i-a luat foc. A început să încetinească. L-a auzit pe antrenor strigând de la centrul terenului:
— Continuă, Rossi. Nu abandona.
Temându-se să-l supere pe acest al doilea tată al său, Danny şi-a târât trupul istovit pe ultimul tur de pistă. Apoi, s-a trântit epuizat pe iarbă. Înainte să-şi recapete răsuflarea, antrenorul se şi afla deasupra sa cu cronometrul în mână.
— Nu-i rău, Danny. Mă uimeÅŸti – cinci minute ÅŸi patruzeci ÅŸi opt de secunde. Continuă tot aÅŸa ÅŸi ai să alergi mult mai repede. De fapt, cu cinci minute, te poÅ£i clasa al treilea în întrecerile bilaterale. Du-te la magazie ÅŸi ia-Å£i echipament ÅŸi ghete cu crampoane.
Danny a simţit că se află aproape de atingerea scopului şi a renunţat temporar la exerciţiile de pian de după-amiază pentru a se antrena cu echipa. Asta presupunea de obicei parcurgerea a zece sau douăsprezece mile istovitoare. Aproape după fiecare şedinţă de antrenament voma.




Câteva săptămâni mai târziu, antrenorul a anunţat că, drept recompensă pentru tenacitatea sa, Danny va alerga cursa de trei mile în întrecerea cu echipa Valley High.
În seara aceea i-a spus tatălui său. Deşi fiul l-a avertizat că s-ar putea să fie învins, Dr. Rossi a insistat să fie de faţă.
În acea după-amiază de sâmbătă, Danny a savurat cele mai fericite trei minute din copilăria sa. În timp ce alergătorii se aliniau agitaţi la mijlocul pistei de zgură, Danny i-a zărit pe părinţii săi în primul rând, în tribună.
— Dă-i bătaie fiule, i-a spus tata cu căldură. Arată-le de ce este în stare un Rossi.
Cuvintele acestea l-au stimulat pe Danny până într-atât încât a uitat că antrenorul îi spusese să nu se pripească şi să-şi dozeze bine efortul. În loc să facă aşa, de cum s-a dat startul, a ţâşnit înainte şi s-a instalat în fruntea plutonului, din primul tur de pistă.







Erich Segal - Promotia


Vezi si:
ultimele carti adaugate
Autori
Autori la inceput
Dex Online - BiblioDex
Cuvinte cheie: Biblioteca online, Biblioteca virtuala, Carti online, Carti virtuale, Citeste online, Pdf, Word, Descarca, Download carti, citeste carti, carti electronice, literatura