"Leonie" de Elizabeth Adler - carte online

Citeste online cartea "Leonie" scrisa de scriitoarea americana Elizabeth Adler. Citeste cartea electronica: "Leonie" disponibila in biblioteca noastra online.

Daca doriti sa cumparati cartea in format clasic, o puteti face din libraria Elefant.RO. Pretul ei este 20,40 lei.

fragment
Paul Bernard se lăsă pe spate în căldura şi confortul compartimentului său, oftând când trenul îşi încetini din nou mersul. Fusese o călătorie lungă. Scăpase expresul de Paris şi fusese pus în faţa alternativei de a aştepta trei ore trenul următor sau de a lua trenul local care se târa prin satele Normandiei spre oraş. Gara întunecată de provincie oferea prea puţin confort, aşa că el luase trenul personal, iar acum regreta că a făcut-o. Se uită din nou la ceasul lui de aur de buzunar, zâmbind. Trecuseră doar cincisprezece minute de când îl scosese ultima oară. Din cauza întunericului de afară, când se uita pe fereastră, vedea doar imaginea lui reflectată - un bărbat înalt, cu părul negru, în jur de treizeci de ani, cu ochi frumoşi, căprui. Zâmbi către propria sa imagine: un bărbat prosper, un bărbat de bun gust.
Un bărbat obosit! Imaginea lui dispăru din fereastră, când intrară într-o nouă staţie de ţară, slab luminată. Se trânteau uşi, se încărca lapte şi corespondenţă, controlorul vorbea la nesfârşit cu şeful gării - oare nu se va termina călătoria niciodată?
Cu un fâşâit de aburi, trenul porni încet de lângă peron. În sfârşit! Brusc, uşa se deschise şi o valiză prăpădită trecu pe lângă el în compartiment, urmată de un coş de rafie plin şi apoi de silueta unei fete care se prăbuşi.
Grămada de fuste maronii, de lână, şi de păr blond răvăşit se ridică de pe podea, unde căzuse, şi îşi examina cu atenţie genunchii. Picături de sânge străbătuseră găurile gemene ale ciorapilor groşi de lână care erau puţin căzuţi în jurul gleznelor ei fine, iar ea se uită la ele uimită.
- Ah, nu pot, gemu ea cu disperare, pur ÅŸi simplu nu pot.
- Ce nu poţi? întrebă zâmbind Paul.
- Nu mă pot duce la Paris cu găuri în ciorapi! Ce-o să creadă lumea?
Paul se aplecă să-i ridice coşul, prinzând merele care se rostogoleau prin compartiment şi îndesându-le lângă salamul de ţară şi o bucată de pâine.
- Nu cred, spuse el, întinzându-i politicos coşul, că lumea o să- ţi vadă genunchii - în mod normal, vreau să zic.
Ea îşi lăsă fusta în jos repede, netezind-o, şi se aşeză îmbufnată, pe marginea locului din faţa lui. Roşeaţa i se urcă în obraji şi îşi muşcă buza, jenată.
Paul se uită la ea amuzat; fetele pe care le cunoÅŸtea el nu roÅŸeau niciodată. Luându-ÅŸi ziarul, se prefăcu interesat de lectură, dându-i timp să-ÅŸi revină. Nu încăpea îndoială că greÅŸise compartimentul în care se afla. Judecând după aspectul ei, ar fi trebuit să fie la clasa a doua. Ea ÅŸedea sprijinită de spătarul cu perne, cu ochii închiÅŸi, iar lumina pâlpâitoare din compartiment arunca umbre sub scobitura pomeÅ£ilor ei, subliniind netezimea pielii de culoarea piersicii. El lăsă în jos ziarul, profitând de "faptul că ea închisese ochii, ca să o analizeze. Era foarte tânără - să fi avut ÅŸaisprezece ani. O fată de la Å£ară, înfăşurată în mai multe rânduri de haine nepotrivite, dar avea ceva care era cu adevărat extraordinar. Sau poate „exotic" era un cuvânt mai potrivit pentru a o descrie. O asemenea bogăţie de păr minunat, blond închis, care se răspândea peste tot, precum ÅŸi lungimea picioarelor care nu puteau fi ascunse, chiar ÅŸi de ciorapii aceia groÅŸi ÅŸi de pantofii ţărăneÅŸti îngrozitori. El se cutremură cu dezgust văzând pantofii ei greoi, plini de noroi, cu talpă groasă, ÅŸi încercă să vizualizeze aceleaÅŸi picioare în ciorapi de mătase ÅŸi pantofi eleganÅ£i, cu toc înalt. Pe sub hainele aspre, prost croite, sub noroi ÅŸi sub manierele ţărăneÅŸti, se întrezărea o frumuseÅ£e. Nu sărea în ochi ÅŸi nu te izbea, dar ar fi putut s-o facă, în condiÅ£ii propice. Era sigur de asta - iar el era un bun cunoscător.
Femeile erau domeniul lui.










Elizabeth Adler - Leonie


Vezi ultimele carti adaugate
Autori la inceput
Cuvinte cheie: Biblioteca online, Biblioteca virtuala, Carti online, Carti virtuale, Citeste online, Pdf, Word, Descarca, Download carti, citeste carti, carti electronice, literatura,