"Pescarusul Jonathan Livingston" de Richard Bach - carte online

Citeste online cartea "Pescarusul Jonathan Livingston" scrisa de scriitorul american Richard Bach. Citeste cartea electronica: "Pescarusul Jonathan Livingston" disponibila in biblioteca noastra online.






Daca doriti sa cumparati cartea in format clasic, o puteti face din libraria Elefant.RO. Pretul ei este 11,55 lei.

Titlu: Pescarusul Jonathan Livingston
Autor: Richard Bach
Categoria: Fictiune, Literatura contemporana
Editura: Humanitas
Anul aparitiei: 2008
Tip coperta: Brosata
Numar pagini: 104



Comanda cartea


Prezentare: Pescarusul Jonathan Livingston este, dupa Micul Print, cea mai citita parabola moderna. Nu, nu e important ca povestea vorbeste despre ordine si dezordine, despre conformism si disidenta, despre cardul care caraie si solitarul care tace si zboara. Nici relatia maestru-discipol nu este cel mai important lucru in aceasta istorie si nici exemplara lectie de libertate pe care o primim. Important este insa felul in care raspunde pescarusul Jonathan la nedumerirea tanarului sau prieten: „Nu inteleg cum poti iubi un card de pasari care tocmai au incercat sa te ucida.“

Despre Richard Bach
Richard David Bach (n. 23 iunie 1936, Oak Park, Illinois, SUA) este un scriitor american. Este cunoscut ca autor al romanelor: Pescărusul Jonathan Livingston, Iluzii - Aventurile unui Mesia reticent si altele. Cărtile sale adoptă filozofia că limitele noastre fizice si moartea sunt doar aparențe.

Fragment
          Era dimineata si un soare proaspat stralucea in aur peste clipocitul marii domoale. La o mila de tarm, o barca de pescari legase prietenie cu apa, iar chemarea pentru Breakfast Flock scinteiase in aer, pina cind aparu un stol de o mie de pescarusi care incercau, zvicnind si zbatindu-se, sa obtina citeva firmituri de hrana. Incepea o noua zi de munca.
          Dar departe si singur, strain de orice barca si tarm, Pescarusul Jonathan Livingstone exersa. La trei sute de picioare inaltime, el isi cobori picioarele palmate, isi ridica ciocul straduindu-se sa-si mentina, cu greutate, aripile intr-un arc dureros.
          Acesta ii ingaduia sa zboare nespus de incet, si-acum el incetinise pina ce vintul ii devenea o soapta-n obraz, iar oceanul statea neclintit sub el. Isi ingusta ochii intr-o concentrare cumplita, isi tinea rasuflarea, isi incorda aripile ... inca ... inca putin. Penele i se zburlira, se afla in limita de viteza si cazu. Pescarusii, dupa cum stiti, n-ating niciodata acest prag.



          A se poticni in zbor este pentru ei rusine si mare ocara.
          Dar Pescarusul Jonathan Livingstone, fara a se rusina, isi intinse din nou aripile in arcul acela tremurator, mai incet, si mai incet, si incerca poticnindu-se din nou ; nu era o pasare ca oricare.
          Cei mai multi pescarusi nu cauta sa invete decit elementele de baza ale zborului - cum sa ajunga de pe mal la hrana si inapoi. Pentru cei mai multi pescarusi, nu zborul conteza, ci hrana. Dar pentru acest pescarus, insusi zborul era o hrana. Mai mult decit orice pe lume, Pescarusului Jonathan Livingston ii placea sa zboare.
          Acest fel de a gindi, observase si el, nu este deloc mijlocul prin care sa devina popular printre celelalte pasari. Chiar si parintii lui se ingrozisera vazind ca Jonathan isi petrecea zile intregi de unul singur, facind sute de planari joase, exersind.



Richard Bach - Pescarusul Jonathan Livingston


Vezi ultimele carti adaugate
Autori la inceput
Cuvinte cheie: Biblioteca online, Biblioteca virtuala, Carti online, Carti virtuale, Citeste online, Pdf, Word, Descarca, Download carti, citeste carti, carti electronice, literatura,