Citeste cartea "Jar" de Liviu Rebreanu

Citeste online cartea "Jar" scrisa de scriitorul roman Liviu Rebreanu. Citeste romanul "Jar" de Liviu Rebreanu disponibila pe biblioteca noastra online.

fragment
Casa avea subsol si parter si o fîsie de curte asfaltata cu poarta de fier împletit spre strada, si în fund cu gradinita. Zugravita de curînd galben-cenusiu, culoare despre care Rosmarin aflase de la un arhitect prieten ca e mai durabila si rezista bine la intemperii, se deosebea de celelalte cladiri din strada Transilvaniei prin fatada încarcata abondent cu ornamente de gips. Pe ferestrele subsolului, deopotriva de late cu cele de la parter, dar numai pe jumatate de înalte si aproape atingînd nivelul trotoarului cu marginile de jos, trecatorii curiosi ar fi putut observa ce se petrece înlauntru daca doamna Rosmarin n-ar fi avut grije sa tapeteze geamurile interioare cu hîrtie imitînd sticla laptoasa.

Dintre camerele subsolului, amîndoua la strada, una era a bunicii, iar cealalta sufrageria de toate zilele pe care Mircea si Liana o poreclisera în derîdere „living room', fiindca de fapt familia mai mult aici îsi traia traiul : aici mîncau, afara de cînd aveau mosafiri straini, aici se odihneau si taifasuiau si planuiau toata ziua, în jurul batrînei mese rotunde cu vreo duzina de scaune ieftene vopsite rosu sînge. Batrînul Rosmarin aici îsi facea siesta dupa-amiezile, cel putin o ora, pe divanul din colt, dupa usa, care a fost patul lui Mircea înainte de a-si fi luat garsoniera în oras si mai era si acum cînd se întîmpla, destul de rar, sa mai doarma acasa.






"Jar" de Liviu Rebreanu






Vezi ultimele carti adaugate
Autori la inceput
Cuvinte cheie: Biblioteca online, Biblioteca virtuala, Carti online, Carti virtuale, Citeste online, Pdf, Word, Descarca, Download carti, citeste carti, carti electronice, literatura,