Citeste cartea "Crimele din Baltimore" de Arthur Conan Doyle

Citeste online cartea "Crimele din Baltimore" scrisa de Sir Arthur Conan Doyle





fragment:  Cadavrul care fusese găsit ciopârtit trebuia sa deÅŸtepte un interes cu totul neobiÅŸnuit la un om ca Sherlock Holmes, criminalist din creÅŸtet pana-n tălpi. Recompensa promisa de 3.000 de dolari nu-l interesa, desigur; deloc. EI se întoarse la Harry si zise:
- N-o sa plecam azi, băiatule. Înainte de a porni spre casa ne vom interesa de cercetările pe care le face politia de aici in privinţa autorilor acestei crime. Sa ne ducem imediat la secţia din strada Washington, ca sa ni se dea amănunte complete. Nădăjduiesc ca domnul inspector al politiei n-o sa aibă nimic de zis împotriva ajutorului pe care vrem sa i-l dam.
Cei doi detectivi se urcară intr-o trăsura ce tocmai trecea prin fata lor si, după câteva minute, se aflau in cabinetul particular al domnului Harcourt, prefectul politiei din Baltimore. Funcţionarul fu foarte vesel, făcând cunoştinţă cu celebrul detectiv si cu tânărul sau ajutor.
- Mă simt fericit, le-a zis el, când afla scopul vizitei lor, ca vreÅ£i sa va folosiÅ£i geniul si puterea de munca pentru cercetarea cazului Dauforth. Se pare ca aceste crime asupra băieÅ£ilor au ajuns o epidemie in Baltimore. Intr-un sfert de an, cinci copii au căzut victime unor ucigaÅŸi necunoscuÅ£i. PopulaÅ£ia este grozav de neliniÅŸtită din pricina acestor crime înfiorătoare si misterioase, iar presa arunca asupra autorităţilor poliÅ£ieneÅŸti tot felul de imputări, ca n-a fost încă in stare sa-l descopere pe făptuitor si alte aseme¬nea. In aceste împrejurări, ajutorul dumneavoastră ne va fi de cel mai mare folos. Daca sunteÅ£i hotărât sa ne-ajutaÅ£i, atunci va voi da atât dumneavoastră, cat si domnului Harry Taxon cele mai depline puteri, astfel încât sa nu întâmpinaÅ£i nici o piedica in urmărirea ucigaÅŸului si sa puteÅ£i proceda oricând la arestarea lui pe baza cărÅ£ilor de legitimaÅ£ie.
- Va sunt foarte recunoscător pentru bunăvoinţa dv., domnule Harcou, răspunse Holmes, si va rog sa luaţi numaidecât masurile necesare.
- Voi însărcina îndată pe secretarul meu sa va întocmească legitimaţiile de care aveţi nevoie, răspunse dl Harcou si trecu intr-o odaie de alături.
- Si acum va voi povesti, urma el după ce se întoarse la vizitatorii săi, ce am aflat pana acum in cazul Dauforth. Dar ce le povesti prefectul politiei nu era, la drept vorbind, mult mai mult decât ce Sherlock Holmes si Harry Taxon citiseră pe afiş. Noi au fost numai informaţiile pe care Harcourt le-a oferit, ca medicii legişti descoperiseră la victima, cu toate ca, victima fusese ciopârţită, o hernie in partea stânga, ce condusese la stabilirea identităţii băiatului ucis.
Cercetările făcute la spitalele din Baltimore dovediră in curând ca, intr-adevăr, cu puţin timp mai înainte, un băiat de vârsta celui ucis fusese consultat de hernie într-unul din spitalele evreieşti. Se putu descoperi si infirmierul al cărui ajutor îl ceruse băiatul.
Infirmierul si doctorul Barry, de la spitalul evreiesc, recunoscură in cadavrul de la morga pe bolnavul consultat de ei.
Apoi se aduseră rudele mortului, care locuiau pe strada Washington si despre care băiatul ii vorbise doctorului; acestea o recunoscură pe ruda for Charley Dauforth.






"Crimele din Baltimore" de Arthur Conan Doyle






Cuvinte cheie: Biblioteca online, Biblioteca virtuala, Carti online, Carti virtuale, Citeste online, Pdf, Word, Descarca, Download carti, carti electronice, literatura,