"Mostenire blestemata" de Sidney Sheldon - carte online

Citeste online cartea roman de dragoste "Mostenire blestemata" scrisa de scriitorul american Sidney Sheldon. Citeste cartea electronica "Mostenire blestemata" disponibila in biblioteca noastra online.

fragment
- Sunt un om bătrân, a spus el, în timp ce avionul se înălÅ£a greoi de pe aeroportul din Manilla, în ultima parte a călătoriei. Nu voi avea onoarea să te urmăresc de-a lun¬gul drumului tău în viaţă, ca femeie. îţi dau tot ceea ce Å£i-ai putea dori pe pământ, bogăţii, putere ÅŸi succes, în speranÅ£a că viaÅ£a îţi va fi binecuvântată de fericire. Å¢i-am spus totul, Lysandra, cu excepÅ£ia unui singur Adevăr. Acest Adevăr este secretul meu.
Este scris şi încuiat în safe-ul meu personal din biroul din Hong Kong. Numai când deznădejdea te va copleşi, iar calea de urmat ţi se va părea neclară, va trebui să-l
citeşti. Şi dacă acea zi va veni, Nepoată, atunci mă rog ca acest Adevăr al meu să te ajute să alegi drumul cel bun spre fericire şi sper că mă vei ierta.
Lysandra încuviinţă mirată: câteodată Mandarinul era foarte confuz, dar ea îl iubea atât de mult, încât acele „adevăruri" nu păreau nici pe departe atât de importante faţă de faptul că el o alesese pe ea să-i fie însoÅ£itoare.
Când ajunseră la Hong Kong, au fost conduÅŸi imediat la Repulse Bay, în minunata casă albă, ce domina împre¬jurimile, unde au fost primiÅ£i de o mulÅ£ime de servitori chinezi cu încălţări moi, care nu conteneau să admire extraordinarul păr blond ÅŸi ochii albaÅŸtri ai fetei, precum ÅŸi statura impunătoare a bătrânului.
După ce s-au refăcut cu băi şi mâncare, Mandarinul a cerut să-i fie adus automobilul, un elegant Rolls Royce de culoare verde, şi a condus-o pe Lysandra la reşedinţa Lai Tsin, o clădire dominantă, ca un pilon, ce făcea delimitarea între blocurile din Queens şi Des Voeux Roads.

Luând copilul de mână, Mandarinul i-a arătat leii de bronz de-o parte ÅŸi de alta a intrării, magnificul hol de la intrare, cu pereÅ£ii ÅŸi pardoseala de marmură diferit colorată, coloanele înalte, statuetele din jad, mozaicurile ÅŸi sculptu¬rile. Apoi a intrat, împreună cu ea, în fiecare birou, pre¬zentând-o fiecărui membru al personalului, de la cel mai mic om de serviciu până la cel mai mare taipan din pu¬ternicul imperiu Lai Tsin. Lysandra i-a salutat respectuos pe fiecare, fără să spună ceva ÅŸi ascultând cu atenÅ£ie în timp ce era instruită de bunicul său. La sfârÅŸitul zilei, ochii ei erau osteniÅ£i ÅŸi fără expresie, dar încă nu se terminase totul. Ignorându-ÅŸi ÅŸoferul, Mandarinul a chemat o ricşă ÅŸi urmaÅ£i încet de elegantul au¬tomobil, ei au parcurs străzile aglomerate. Omul cu ricÅŸa ÅŸi-a făcut cu uÅŸurinţă drum printr-un labirint de alei înguste spre cheiurile ponosite, lăsându-l pe ÅŸofer cu maÅŸina cu mult în urmă. în sfârÅŸit, după un ceas care Lysandrei i se păru o eternitate, se opri în faÅ£a unei uÅŸi de lemn, acope¬rită cu o tablă ruginită. Ea-ÅŸi privi bunicul întrebător, pă¬ÅŸind afară din ricşă ÅŸi Å£inându-l de mână.
- Vino, Micuţă Nepoată, spuse el calm, acesta este lo¬cul pentru care am făcut atâta drum. De aici începe în¬treaga avere a imperiului Lai Tsin.
Ea îi Å£inea mâna strâns, în timp ce mergea spre uÅŸa de lemn dărăpănată, observând că, deÅŸi i se părea a fi ÅŸubre¬dă, aceasta era prinsă într-o mulÅ£ime de balamale ÅŸi închisă cu lacăte solide. Structura fusese acoperită cu zidărie ÅŸi reparată cu lemn de curând, iar ferestrele mici, aÅŸezate în partea de sus a clădirii, aveau zăbrele metalice ascuÅ£ite.

Sidney Sheldon - Mostenire blestemata


Vezi ultimele carti adaugate 
Autori la inceput
Cuvinte cheie: Biblioteca online, Biblioteca virtuala, Carti online, Carti virtuale, Citeste online, Pdf, Word, Descarca, Download carti, citeste carti, carti electronice, literatura,