Citeste online Noul cod rutier 2017 - Integrat

Citeste online "Noul cod rutier". Invata online Noul cod rutier disponibil in biblioteca noastra online.

Fragment

•    Legea este in vigoare de la 1 februarie 2017
•    290 de lei - amenda minima (sau jumatate - daca e platita in 48 ore)
•    9.600 lei - amenda maxima pentru persoane fizice (14.500 lei pentru persoane juridice)
Intrucat salariul minim pe economie creste in acest an de la 1250 la 1450 de lei, la fel creste si punctul de amenda, respectiv 145 de lei, reprezentand 10% din salariul minim.
Cert este ca soferii trebuie sa fie atenti. De exemplu, daca nu poarta centura de siguranta sau vorbesc la telefon in timp ce sunt la volan, risca o amenda din clasa 1, adica 2 sau 3 puncte, ceea ce inseamna de acum 290 de lei. Aceasta este si cea mai mica amenda pe care o poate primi un sofer, iar in cazul in care o achita in termen de 48 de ore, va scoate din buzunar numai jumatate din aceasta suma.
Clasele de sancţiuni raman aceleasi, iar cea mai mare amenda pe care o poate primi un sofer in anumite conditii este de 100 de ori punctul de amenda, adica 14.500 de lei (numai persoanele juridice).

– clasa I: 2 sau 3 puncte-amenda
– clasa a II-a: 4 sau 5 puncte-amenda
– clasa a III-a: de la 6 la 8 puncte-amenda
– clasa a IV-a: de la 9 la 20 de puncte-amenda
– clasa a V-a: de la 21 la 100 de puncte-amenda

Conform noului Cod Rutier, orice şofer care încalcă regulile de circulaţie de cinci ori pe durata unui an va fi obligat să dea din nou examenul scris pentru a-şi putea recupera carnetul. De asemenea, persoanele care nu au absolvit cel puţin 11 clase nu vor mai putea susţine examenul pentru permis.

"Noul cod rutier 2017 - Integrat"
citeste cartea pe tot ecranul


Vezi ultimele carti adaugate
Ajuta site-ul cu un articol
Cuvinte cheie: Biblioteca online, Biblioteca virtuala, Carti online, Carti virtuale, Citeste online, Pdf, Word, Descarca, Download carti, citeste carti, carti electronice, literatura,