Citeste online "Mota si Marin. Testamentele politice" de Radu Mihai Crisan

Citeste online cartea "Mota si Marin. Testamentele politice" scrisa de Radu Mihai Crisan

fragment    Nu e admisibilă în Ardealul României democratice o politică de Stat pentru o treptată dar temeinică restitutio in integrum a Românilor în poziÅ£iile ce le-au fost luate prin nedreptatea ungurească de veacuri, deoarece ÅŸi Ungurii sunt Români, Români în singura accepÅ£iune legală actuală a realităţii româneÅŸti: cetăţeni. «CămaÅŸa de forţă» a Statului democratic, forÅ£a sa juridică, o vedem astfel întorcându-se pentru a lovi în cei pe cari trebuie să-i servească ÅŸi pentru a apăra pe cei ce compromit cultura ÅŸi viitorul neamului nostru. Excesul de abstracÅ£iune din structura de azi a Statului a devenit, astfel, un paravan juridic pentru duÅŸmanii ÅŸi profitorii neamului românesc. Structura noului Stat românesc, care va trebui să înlocuiască mâine actualul stat «democratic», va trebui să pornească de la o desfiinÅ£are a acestui exces de abstracÅ£iune, de la o generală înapoiere .
Nu mai putem răbda să suferim în colţuri, striviţi în avântul nostru de către îmbulzeala acaparatorilor, cari se vor şti vârî şi în conducerea ţării, aşa cum au ştiut s-o facă până acum pretutindeni.


"Mota si Marin. Testamentele politice" de Radu Mihai Crisan
citeste cartea pe tot ecranu
descarca cartea in format Pdf


Cuvinte cheie: Biblioteca online, Biblioteca virtuala, Carti online, Carti virtuale, Citeste online, Pdf, Word, Descarca, Download carti, carti electronice, Radu Mihai Crisan