"Cain si Abel" de Jeffrey Archer - carte online

Citeste online cartea "Cain și Abel" scrisa de scriitorul englez Jeffrey Archer. Citeste cartea electronica: "Cain și Abel" disponibila in biblioteca noastra online.


fragment
    18 aprilie 1906 Slonim, Polonia.
    Urletele ei de durere au încetat doar în clipa în care a murit.
    Abia atunci a început fătul să Å£ipe.
    Băiatul care vâna iepuri în pădure nu era sigur dacă ultimul Å£ipăt al femeii sau primul al copilului fusese cel care-l alarmase. S-a răsucit brusc pe călcâie, simÅ£ind în preajmă pericolul ÅŸi a căutat stăruitor cu privirea să descopere animalul care se afla în chinuri atât de cumplite. Până acum nu auzise niciodată vreo vietate care să scoată Å£ipete atât de sfâşietoare. S-a îndreptat prudent spre locul de unde venea zgomotul; Å£ipătul se transformase acum în scâncet, dar tot nu semăna cu vaietul vreunui animal cunoscut. Spera ca vietatea să fie destul de mică, s-o poată omorî; aÅŸa, cel puÅ£in, vor avea la masă altceva, nu tot iepure.
Băieţelul înainta tiptil spre râu, spre locul de unde se auzise zgomotul ciudat, alerga din copac în copac, lipindu-şi umerii de scoarţa lor, ca de un scut protector, simţind nevoia să atingă ceva.
„Niciodată să nu stai în plină vedere”, îl învăţase tatăl lui. Când a ajuns la marginea pădurii, în faÅ£a ochilor i-a apărut netedă ca palma valea care cobora la râu, dar tot i-a mai trebuit ceva timp până a descoperit că sunetele ciudate nu veneau de la un animal.
    A continuat să se târască spre locul de unde se auzea scâncetul, dar acum era la câmp deschis, lipsit de orice apărare. Apoi, dintr-o dată, a zărit femeia cu rochia ridicată deasupra mijlocului ÅŸi cu
picioarele goale, larg răsfirate. Până atunci nu văzuse niciodată o femeie într-o stare ca aceasta. A alergat repede spre ea şi a rămas cu privirile pironite asupra pântecului, fiind destul de speriat ca să
atingă ceva. Între picioarele femeii zăcea trupul unui animal mic, roz şi jilav, legat de ea prin ceva ce semăna cu o sfoară. Micul vânător a lăsat jos iepurii abia jupuiţi şi a îngenuncheat lângă firava creatură.
    A rămas uitându-se la ea năuc o bună bucată de vreme ÅŸi apoi ÅŸi-a întors privirile spre femeie, ca imediat să-ÅŸi regrete hotărârea. Ea deja se învineÅ£ise de frig. Chipul obosit, de numai douăzeci ÅŸi trei de ani i s-a părut băiatului ca de femeie trecută de mijlocul vieÅ£ii. Că era moartă, nu trebuia să-i spună cineva, vedea
şi el prea bine. A ridicat trupul micuţ şi alunecos. Dacă l-ai fi întrebat de ce, ţi-ar fi răspuns că s-a temut că unghiile micuţe au să zgârie faţa boţită, dar nu l-a întrebat nimeni. Apoi şi-a dat seama că mama şi pruncul nu puteau fi separaţi din cauza unei sfori subţiri.






Jeffrey Archer - Cain și Abel

Vezi ultimele carti adaugate
Autori la inceput
Cuvinte cheie: Biblioteca online, Biblioteca virtuala, Carti online, Carti virtuale, Citeste online, Pdf, Word, Descarca, Download carti, citeste carti, carti electronice, literatura,