"Oryx and Crake" de Margaret Atwood - carte online

Citeste online cartea "Oryx and Crake" scrisa de scriitoarea canadiana Margaret Atwood. Citeste cartea electronica: "Oryx and Crake" disponibila in biblioteca noastra online.


fragment
Snowman se trezeşte înainte de răsărit. Stă întins, nemişcat, ascultând valurile mareei lovindu-se de felurite obstacole, ritmic, asemenea bătăilor inimii. Ce i-ar mai plăcea să creadă că încă doarme!
La orizont, înspre est, persistă o ceaţă gri, luminată acum de o incandescenţă trandafirie, nefirească. Ciudat cum culoarea încă mai poate părea tandră. Turnurile de pe mal îşi profilează siluetele întunecate pe fundalul sângeriu, ridicându-se parcă direct din rozul şi albastrul palid al lagunei. Ţipetele păsărilor care şi-au făcut cuib acolo şi zgomotul îndepărtat al oceanului lovindu-se de falsul recif format din părţi ruginite de automobile, cărămizi şi moloz, seamănă cu sunetul produs de traficul de vacanţă.
Din obiÅŸnuinţă, Snowman se uită la ceas – carcasă din oÅ£el inoxidabil, curea lucioasă de aluminiu – încă strălucitor, deÅŸi de funcÅ£ionat nu mai funcÅ£ionează. Acum îl poartă pe post de talisman, singurul pe care îl are. Ceasul îi întoarce o expresie lipsită de orice semnificaÅ£ie: ora H. Un fior de groază îi trece pe ÅŸira spinării, conÅŸtientizarea acestei absenÅ£e a timpului oficial. Nimeni, nicăieri, nu mai ÅŸtie cât e ceasul.
— Calmează-te, îşi spune el, inspirând ÅŸi expirând adânc de câteva ori.
Pe urmă îşi concentrează atenţia asupra înţepăturilor de insectă, scărpinându-se în jurul lor, ocolind zona din mijloc care-l mănâncă cel mai tare şi având grijă să nu zgârie vreo crustă, pentru că o infecţie e singurul lucru care-i lipseşte acum. Apoi se uită cu atenţie de jur împrejur, asigurându-se că de jos nu-l pândeşte nici un prădător, mamifer sau reptilă. Când s-a încredinţat că totul e în regulă, se dă jos încet din copac. După ce se scutură de crenguţe şi resturi de scoarţă, se înfăşoară cu cearşaful murdar ca într-o togă. Îşi ia şapca de baseball cu inscripţia celor de la RedSox pe care, pentru orice eventualitate, o atârnase de-o creangă mai înaltă peste noapte, se uită în ea, alungă un păianjen şi o pune pe cap.
Merge câţiva metri mai la stânga şi se uşurează în tufişuri.
— Păzea, le spune el greierilor, care scot un sunet ÅŸi sar într-o parte atunci când lichidul îi loveÅŸte.






Margaret Atwood - Oryx and Crake

Vezi ultimele carti adaugate
Autori la inceput
Cuvinte cheie: Biblioteca online, Biblioteca virtuala, Carti online, Carti virtuale, Citeste online, Pdf, Word, Descarca, Download carti, citeste carti, carti electronice, literatura,