Citeste online cartea"Recreatia Mare" de Mircea Santimbreanu

Citeste online cartea "Recreatia Mare" scrisa de scriitorul roman Mircea Santimbreanu. Citeste cartea electronica: "Recreatia Mare" disponibila in biblioteca noastra online.

Daca doriti sa cumparati cartea in format clasic, o puteti face din libraria ELEFANT.RO. Pretul ei este 9,48 lei.

fragment
Soarele scăpată o clipă ca pentru bezeaua de despărţire. Pa, Mişulică, pa! Care va să zică, dacă e ora 4, e ora a treia. S-a dus ziua. Şi pentru şcoală, dar şi pentru mîngîioasa plutire în neant.
Şi e ca şi cum ar fi venit ceasul socotelilor. Motivarea. S-a risipit tronul împărătesc al după-amiezii. Iată catedra.
— Am fost bolnav? Copilării, motivare de brînzoi... Nu s-a simÅ£it bine mama? „Salvarea" care n-a nimerit blocul U 28?
Bună, dar chestia a spus-o în octombrie. Broasca la uşă care s-a blocat? Robinetul la baie ce nu putea fi închis? Alte „defecÅ£iuni tehnice?" Prea cunoscute. Altceva ar trebui, altceva, să rupă inima clasei, să dea în lacrimi băieÅ£ii, să hohotească de plîns fetele, apoi să se bucure toÅ£i, în frunte cu tovarăşul profesor, că MiÅŸu a scăpat cu viaţă, să-1 mîngîie, să-1 încurajeze, ba chiar să-i felicite toÅ£i. O întîmplare, aÅŸadar, gravă, neobiÅŸnuită, poate eroică, în orice caz extraordinară, ÅŸi nu un pricăjit de pretext, chitanÅ£a ridicolă ÅŸi banală a chiulangiului începător... Se pune în miÅŸcare, porneÅŸte, se învîrte mintea lui MiÅŸu ca o roată de tombolă. Care e biletul ciÅŸtigător? Un copilaÅŸ găsit? Un orb condus acasă? O servietă cu bani dusă păgubaÅŸului? Urmărirea unui bandit? Capturarea unui cîine turbat? O fiară scăpată dintr-o menajerie? Explozia unui aragaz? Stingerea unui incendiu?
Prăbuşirea unui pod? A unui bloc? Inundaţie?... Cutremur?... Taifun?... Avalanşă?... Eclipsă de soare?...






Mircea Santimbreanu - Recreatia Mare

Vezi ultimele carti adaugate
Autori la inceput
Cuvinte cheie: Biblioteca online, Biblioteca virtuala, Carti online, Carti virtuale, Citeste online, Pdf, Word, Descarca, Download carti, citeste carti, carti electronice, literatura,