Ingerul a strigat de Fanus Neagu - carte electronica

Citeste online cartea "Ingerul a strigat" scrisa de scriitorul roman Fănuș Neagu. Citeste cartea electronica: "Ingerul a strigat" disponibila in biblioteca noastra online.

Daca doriti sa cumparati cartea in format clasic, o puteti face din libraria Elefant.RO. Pretul ei este 10 lei.

Titlu: Ingerul a strigat
Autor: Fanus Neagu
Domeniu: Fictiune, Literatura romana, Literatura Romana Clasica
Editura: Litera
Anul aparitiei: 2009
Tip coperta: Cartonata
Numar pagini: 320





Comanda cartea


Despre carte:

Despre Fanus Neagu
FănuÈ™ Neagu (n. 5 aprilie 1932, GrădiÈ™tea-de-Sus, judeÈ›ul Râmnicu Sărat—acum în judeÈ›ul Brăila, România – d. 24 mai 2011, BucureÈ™ti, România) a fost un povestitor, memorialist, nuvelist, romancier È™i dramaturg român. A colaborat adeseori în cinematografie ca scenarist sau creator de dialoguri. A îndeplinit funcÈ›ia de director al Teatrului NaÈ›ional din BucureÈ™ti (1993-1996); a fost ales membru corespondent al Academiei Române în 1993 È™i membru titular în anul 2001.... citeste toata biografia lui Fanus Neagu

fragment
Îl găsiră pe Tulea în curtea hanului ţinut de fraţii Şoroagă, pe Dorobanţi, la capătul dinspre strada Galaţi. Era joi, în săptămâna dinaintea Paştelui, mirosea a ciorbă de peşte şi a ştevie prăjită. Tulea se spăla la cişmeaua din curte. Tânăr, voinic, tuns scurt, cu pieptul păros, îşi îndoia ceafa groasă şi un argat îi turna apă cu găleata pe grumaji. El se scutura, sunând zgomotos pe nări. O ghiulea de plumb, mare cât să încapă în pumn, îi atârna de curea pe şold.
Hoţii se priviră scurt; Costică era mic şi vânjos, cu mustaţă neagră ca o lipitoare sătulă şi bătură palma.
— Ce-i cu voi, râse Tulea, aÅ£i venit să daÅ£i cu nasul prin beciurile Brăilei? Nu-i de trăit acolo, râgâie broaÅŸtele de te bagă-n răcori.
— Am venit cu sor-mea să îngenunchem diseară la ale douăşpe evanghelii.
Tulea se întoarse spre sora hoţului din Ialomiţa si ochii i se aprinseră în fundul capului. Fetei îi plăcu hoţul din Brăila, luă apă în pumn şi i-o aruncă în faţă. Tulea, focos, o ridică de subsuori, o aşeză în găleata smulsă din mâinile argatului şi o purtă pe sus în prăvălie, unde se întinseră la băutură.
Înainte de asfinţitul soarelui, la ceasul când în om coboară liniştea amestecată cu spaimă clopotele de la toate bisericile băteau încins peste oraş Costică Gurafoii se duse cu Tulea la biserica din spatele Pieţei Sărace, şi-l puse să jure la icoana Sfinţilor Arhangheli ca va face cununie cu sor-sa.
Întorcându-se la cârciumă, s-au întins pe spate, într-o cameră ferită, cu gurile sub canea, şi au dat gata câte un butoiaş de bere.

Fanus Neagu - Ingerul a strigat


Vezi si:
ultimele carti adaugate
Autori
Autori la inceput
Dex Online - BiblioDex
Cuvinte cheie: Biblioteca online, Biblioteca virtuala, Carti online, Carti virtuale, Citeste online, Pdf, Word, Descarca, Download carti, citeste carti, carti electronice, literatura,