Citeste online Biblia sau Sfanta Scriptura

Citește online "Biblia sau Sfânta Scriptură" a vechiului și noului testament, o carte care se referă la Scripturile sacre din iudaism și creștinism. Traducerea Bibliei este făcută în anul 1924 de Dumitru Cornilescu.

Pentru evreii credincioși, Biblia constă doar din Biblia ebraică. Pentru creștini, Biblia constă din Vechiul Testament (o versiune a Bibliei ebraice) împreună cu Noul Testament. Biblia este cea mai răspândită carte din lume.

fragment
6. Domnul omoara si invie; El coboara la locuinta mortilor si iarasi scoate.  
7. Domnul saraceste pe om si tot El il imbogateste; El smereste si El inalta. El ridica pe cel sarac din pulbere si din gunoi pe cel lipsit, punandu-i in rand cu cei puternici si dandu-le scaunul maririi, caci ale Domnului sunt temeliile pamantului si El intemeiaza lumea pe ele.  
8. Pasii sfintilor Sai El ii pazeste, iar nelegiuitii vor pieri intru intuneric caci omul nu prin putere este tare.  
9. Domnul va zdrobi pe cei ce se impotrivesc Lui; va tuna din cer asupra lor. Sfant este Domnul; sa nu se laude cel intelept cu intelepciunea sa si cel puternic sa nu se laude cu puterea sa, nici cel bogat sa nu se faleasca cu bogatia sa; ci cel ce voieste sa se laude, cu aceea sa se laude ca stie si cunoaste pe Domnul si face judecata si dreptate in mijlocul pamantului.  
10. Domnul din inaltimea cerului va tuna peste vrajmasii Sai, El va judeca marginile pamantului, drept fiind, El va da tarie regilor nostri si fruntea Unsului Sau o va inalta".  
11. Si au lasat pe Samuel acolo, inaintea Domnului. Apoi Elcana s-a dus la casa sa in Rama, iar copilul a ramas sa slujeasca Domnului sub povata preotului Eli.  
12. Insa fiii lui Eli erau oameni netrebnici. Ei nu stiau de Domnul,  
13. Nici de datoria preoteasca fata de popor. Cand aducea cineva jertfa, feciorul preotului venea in timpul cand se fierbea carnea cu o furculita in mana,  
14. O vara in caldare, sau in blid, sau in tava, sau in oala, si ce prindea furculita, aceea lua feciorul preotului. Asa faceau ei cu toti Israelitii care veneau acolo in Silo.  
15. Chiar si inainte de a arde grasimea venea feciorul preotului si zicea catre cel ce aducea jertfa: "Da carne de friptura pentru preot, caci el n-are sa ia de la tine carne fiarta, ci da-i-o cruda".  
16. Si daca cineva zicea: "Lasa sa se arda mai intai grasimea, cum se cuvine, si apoi iti vei lua cat iti va pofti sufletul", atunci el raspundea: "Ba nu, da-mi chiar acum, iar de nu, voi lua cu de-a sila".  
17. si pacatul acestor tineri era foarte mare inaintea Domnului, caci ei departau lumea de a mai aduce jertfa Domnului. 
18. Iar copilul Samuel slujea inaintea Domnului, imbracat cu efod de in.  
19. Meilul de deasupra i-l facea mama sa si i-l aducea in fiecare an, cand venea cu barbatul ei sa aduca jertfa randuita.  20. Si a binecuvantat Eli pe Elcana si pe femeia lui si a zis: "Sa-ti dea tie Domnul copii de la femeia aceasta in locul celui afierosit, pe care tu l-ai daruit Domnului!" Si s-au dus ei la casa lor.


"Biblia sau Sfanta Scriptura"


Cuvinte cheie: Biblioteca online, Biblioteca virtuala, Carti online, Carti virtuale, Citeste online, Pdf, Word, Descarca, Download carti, citeste carti, carti electronice, literatura,