Citeste online cartea "Scarlett" de Alexandra Ripley

Citeste online cartea "Scarlett" scrisa de scriitoarea americana Alexandra Ripley. Citeste cartea electronica: "Scarlett" disponibila in biblioteca noastra online.

Daca doriti sa cumparati cartea in format clasic, o puteti face din libraria Elefant.ro. Pretul ei este 5,95 lei per volum.

fragment
Nimeni nu-mi acorda nici cea mai mic atentie. Nici măcar Ashley.
Åžtie doar că i-am fost alături în cele două zile teribile, după ce Melly a închis ochii ÅŸi cînd a avut nevoie de mine ca să descurc o grămadă de treburi. ToÅ£i ÅŸtiu asta. chiar ÅŸi India, care behăia ca o capră: „Ce-o să ne facem cu înmormîntarea. Scarlett? Dar cu pomana? Cum facem rost de coÅŸciug? Dar groapa? Ce să scriem pe piatra funerară? Ce ne facem cu anunÅ£ul mortuar?” Acum se susÅ£in unul pe celălalt, varsă lacrimi amare ÅŸi se văicăresc. Eu însă n-am de gînd să le dau satisfacÅ£ie, să mă vadă plîngînd, aÅŸa, de una singură, fără să am pe cineva alături să mă consoleze. Nu trebuie să plîng. Nu aici. Nu încă. Dacă mă pornesc, s-ar putea să nu mă mai pot opri vreodată. Cînd voi ajunge la Tara, voi plînge în voie.

Scarlett îşi înălţă capul; dinţii îi clănţăneau de frig, îşi încleştă maxilarele ca să le reprime mişcarea dar şi senzaţia cumplita de sufocare. Se va termina în curînd şi voi merge acasă, la Tara.
Cioburile risipite ale vieţii lui Scarlett erau acolo. în jurul ei.

În cimitirul Oakland din Atlanta. Un bloc de granit, cenuşiu, pe care ploaia-şi lăsase urmele. îi aducea aminte de o lume dispărută pentru totdeauna, lumea fără griji a tinereţii ei de dinainte de război. Mausoleul Confederaţiei, simbol al curajului şi dîrzeniei care au împins Sudul, cu flamuri cu tot. spre distrugere. Un memento al atîtor vieţi pierdute, prietenii ei din copilărie, bărbaţii galanţi care-i cerşiseră valsuri şi săruturi, pe vremea cînd ea nu avea grijă mai mare decît să-şi aleagă o rochie de bal. Acolo era primul ei soţ, Charles Hamilton. fratele Melaniei. Dar erau şi fiii, fraţii, soţii, taţii tuturor acelora din jurul micului mormînt al lui Melly.










Alexandra Ripley - Scarlett


Vezi ultimele carti adaugate
Autori la inceput
Cuvinte cheie: Biblioteca online, Biblioteca virtuala, Carti online, Carti virtuale, Citeste online, Pdf, Word, Descarca, Download carti, citeste carti, carti electronice, literatura,