Citeste online cartea "Anastasia" de Colin Falconer

Citeste online cartea "Anastasia" scrisa de scriitorul englez Colin Falconer. Citeste cartea electronica: "Anastasia" disponibila in biblioteca noastra online.


fragment
Nu trebuie să spui astfel de lucruri, zise Sofia.
— De ce nu? N-o să mă audă nimeni.
— Nu va face decât să ne înrăutăţească situaÅ£ia.
— Cum poate fi mai rău decât atât?
Se uită pe fereastră. Gara era plină de gărzile revoluţionarilor, de ţărani şi de muncitori în uniforme bolşevice, atât de plini de importanţă, dar nici unul din ei nu dădea impresia că ar avea vreun chior. Încă nu era obişnuită să vadă nişte expresii atât de arogante pe feţele unor oameni care nu ştiau nici măcar să-şi scrie numele. Aceştia încercară să nu pară impresionaţi de prizonierii lor regali în timp ce se înghionteau să obţină un loc în rândul din faţă.
— O să fim bune de cules cartofi, le anunţă Anastasia pe celelalte.
Cele trei surori mai mari ale ei o ignorară. Chiar dacă avea aproape şaptesprezece ani, o tratau ca pe un copil.
— Pentru că te porÅ£i ca un copil, îi plăcea Sofiei să-i spună.
Jemmy îşi freca botul de piciorul ei. Fata băgă mâna în buzunar, găsi o bucăţică de ciocolată şi simţi limba udă a câinelui lingând-o dintre degetele ei. O ţinu la nivelul genunchiului ca să n-o vadă nimeni, dar ochii cenuşii şi ageri ai Tatianei se fixară imediat asupra ei.
— Ai ciocolată? întrebă ea.
— E pentru Jemmy.
— Obrăznicătură ce eÅŸti!
Nu mâncaseră absolut nimic de când plecaseră din Tobolsk şi le era foame tuturor. Anastasia îşi simţi obrajii roşii de ruşine.
— De unde o ai, StuÅŸi?
— E a mea.
Anastasia privi cu uimire cum o lacrimă mare se rostogoli pe obrajii surorii ei. N-o văzuse niciodată pe Tatiana plângând, niciodată. Olga îşi puse o mână pe braţul Tatianei.
— Lasă, Tati. Nu contează, zise ea.










Colin Falconer - Anastasia

Vezi ultimele carti adaugate
Autori la inceput
Cuvinte cheie: Biblioteca online, Biblioteca virtuala, Carti online, Carti virtuale, Citeste online, Pdf, Word, Descarca, Download carti, citeste carti, carti electronice, literatura,