"Orasul Cu Salcami" si "Accidentul" de Mihail Sebastian - carti electronice

Citeste online cartile "Orasul Cu Salcami" si "Accidentul" scrise de scriitorul roman Mihail Sebastian. Citeste cartile electronice: "Orasul Cu Salcami" si "Accidentul" disponibile in biblioteca noastra online.





Daca doriti sa cumparati cartea " Accidentul " in format clasic, o puteti face din libraria Libris.RO. Pretul ei este 18 lei.
Transport gratuit.

Titlu: Accidentul
Autor: Mihail Sebastian
Domeniu: Fictiune, Literatura romana, Literatura Romana Clasica
Editura: GRAMAR
Anul aparitiei: 2013
Tip coperta: Cartonata
Numar pagini: 282





Comanda cartea





Despre carte: Curentul subteran poematic nu e zagazuit nici in acest roman, dimpotriva, Accidentul ne pare, in fond, un poem al sufletului unui intelectual complexat, ce isi vindeca nostalgiile cognitive si erotice, in atmosfera alba si pura a muntilor iernatici...

Despre Mihail Sebastian
Născut cu numele de Iosif Hechter într-o familie evreiască din Brăila, Mihail Sebastian face studii universitare de drept și filozofie la București. Are o tentativă de a-și da doctoratul în drept la Paris, soldată cu un... citeste toata biografia lui Mihail Sebastian


fragment "Orasul Cu Salcami"
Ridică ochii spre capătul opus al patului, de unde mama urmărea îngrijorată examenul şi zâmbi cu înţeles.
— Mai nimic, mai nimic. Fata creşte.
Şi pentru că doamna Dunea ezită să înţeleagă, el stărui.
— Înţelegeţi? Adriana nu mai este un copil. Curând, foarte curând, are să fie o adevărată duduie.
Plictisită de vizita prea lungă a medicului, Adriana nu prinse pe moment înţelesul vorbelor lui. Şi le repetă indiferentă în gând şi – ca şi cum de abia atunci, în murmurul ei interior, de ar fi prins realmente un sens – tresări.
O căldură moale îi trecu pe obraji şi se răspândi prin tot corpul.
“Vai tu, ce bine!” ar fi strigat Adriana, dacă în locul mamei, la căpătâi, ar fi vegheat Cecilia, colega ei de bancă, şi ar fi bătut copilăreşte din palme. Încercă gestul. Dar un instinct sigur îi porunci să-l oprească la timp. Nu ştia precis de ce, dar simţi că este în bucuria ei un lucru nepermis. Vocea corectă a doctorului, zâmbetul stânjenit al mamei, tăcerea ce se făcuse brusc, toate acestea la un loc şi încă ceva mult mai puternic şi mai adânc decât gesturile lor, ceva care se desprindea din inima fetei şi se urca în gâtlej, ca un gâlgâit nedistinct de sânge cald şi râs nebun, îi spuseră că în fond “Adriana nu mai este un copil”, cuvintele acestea simple, care într-un salon ar fi fost luate drept o politeţă oarecare, ascundeau un mister pe care o fată cuviincioasă nu trebuie să-l priceapă în faţa părinţilor ei.
Se surprinse deci cu mâna ridicată în aer şi nu ştiu ce să facă cu ea. Căuta un gest convenabil, care, să sfârşească mişcarea începută şi, pentru că nu găsi, îşi retrase braţul repede, cu o stângăcie speriată, de care mama şi doctorul făcură haz. Adriana se temea de ei. Voia să fie singură. Se întoarse în aşternut încet, lăsându-se pe coapsa dreaptă, bucuroasă să-şi simtă greutatea, privi frumos şi spuse cu o voce caldă, alintată: “Mi-e somn, mamă…”





Mihail Sebastian - "Orasul Cu Salcami" si "Accidentul"






Vezi ultimele carti adaugate
Autori la inceput
Cuvinte cheie: Biblioteca online, Biblioteca virtuala, Carti online, Carti virtuale, Citeste online, Pdf, Word, Descarca, Download carti, citeste carti, carti electronice, literatura