Curs "Higrotermica Cladirilor" de Madalina Calbureanu






Citeste si foloseste cursul "Higrotermica Cladirilor" scris de Conf. Dr. Ing. Madalina Calbureanu pentru "Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti (UTCB)", sectia "Facultatea de constructii civile, industriale si agricole", specializarea "Constructii civile, industriale si agricole".

Fragment
Inainte de criza mondiala de energie, reglementarile in constructii nu contineau niciun fel de recomandari referitoare la consumurile energetice ci erau axate pe:

-Evitarea aparitiei fenomenului de condens pe suprafata interioara a elementului de anvelopa;
-realizarea unei temperaturi a aerului interior cat mai constante in timp, 22°C pe timp de iarna si 25°C pe timp de vara.
Dupa 1990, problema diminuarii consumurilor energetice a inceput sa fie legata si de exigentele de protectie a mediului inconjurator si de calitatea aerului.
!!! Exista o legatura directa intre emisia de CO2 in atmosfera si productia de energie conventionala.
In tarile dezvoltate rationalizarea consumurilor energetice este impusa in primul rand de nevoia de protejare a mediului si in al doilea rand de economisirea resurselor energetice.




Dpv. energetic, Europa se confruntă cu două mari probleme:
- încălzirea globală;
- dependența energetică.
Una din cauzele încălzirii globale este emisia în atmosferă a gazelor cu efect de seră(CO2, CH4, N02 etc.)
Emisiile de CO2 sunt rezultate in urma producerii energiei electrice, transporturilor, arderii combustibilului fosil, despăduririi etc..
90% dintre emisiile de CO2 sunt produse de țările dezvoltate din:
-Europa
-Asia
-America de Nord

Curs "Higrotermica Cladirilor" de Madalina Calbureanu


Vezi ultimele carti adaugate
Autori la inceput
Cuvinte cheie: Biblioteca online, Biblioteca virtuala, Carti online, Carti virtuale, Citeste online, Pdf, Word, Descarca, Download carti, citeste carti, carti electronice, literatura,