Biblioteca Centrala Universitara „Carol I”






Biblioteca Centrala Universitara „Carol I” a fost inaugurata pe data de 14 martie 1895 ca Fundaţie Regală si este o structură organizaţională complexă care conferă o continuitate dinamică tradiţiilor culturale şi educative care i-au marcat începuturile.

B.C.U. „Carol I” include Unitatea Centrală şi 15 biblioteci filiale, localizate în Universitatea din Bucureşti.
Unitatea centrala este localizata in strada Boteanu, nr. 1, Cod postal 010027, Bucureşti, România.
Numarul de contact de la secretariat este: 021 312 0108, iar adresa de e-mail office@bcub.ro. Relatii cu publicul relatii_publice@bcub.ro


Unitatea centrala a Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” ofera acces tuturor categoriilor de utilizatori. Pentru a fi utilizator al B.C.U. va trebuie un permis se eliberează în Unitatea Centrală (Biroul Permise, Corp Boema, str. C.A. Rosetti 2-6, Parter) şi în bibliotecile filiale.

În Unitatea Centrală, utilizatorii care doresc permis vor lua parte la un tur de orientare pentru a cunoaşte serviciile oferite de bibliotecă. După efectuarea turului de orientare, utilizatorii vor primi un tichet ştampilat pe care il vor prezenta la Biroul de Permise. mai multe detalii.

Pentru eliberarea permisului se plăteşte o taxă al carei pret in functie de ce categorie de utilizator sunteti si de ce serviu doriti, costa intre 5 si 25 de lei. mai multe detalii.




Învăţământ, cercetare, cultură
Biblioteca Centrala Universitara „Carol I” asigura in centrul universitar din Bucuresti, baza documentara si de informatii necesare procesului de învăţământ atât la nivelul aprofundării studiului cât şi al cercetării.
Realizează valorificarea şi comunicarea documentelor şi surselor de informaţii.
Facilitează accesul rapid la diverse categorii de surse, atât din colecţiile proprii, cât şi din cele externe.
Organizează un sistem complex de servicii pentru toate categoriile de utilizatori.

Colecţii
Colecţiile de documente ale Bibliotecii Centrale Universitare au fost intemeiate initial pe o orientare preponderent umanistă, astazi ofera posibilităţi de informare, studiu şi cercetare în toate domeniile cunoaşterii.