"Pasarea Spin" de Colleen McCullough - carte online

Citeste online cartea "Pasarea Spin" scrisa de scriitoarea australiana Colleen McCullough. Citeste cartea electronica: "Pasarea Spin" disponibila in biblioteca noastra online.

Daca doriti sa cumparati cartea in format clasic, o puteti face din libraria EMAG.RO. Pretul ei este 7,59 lei per volum.

fragment
La 8 decembrie 1915, Meggie Cleary sărbătorea cea de-a patra aniversare. După ce vasele de la micul dejun au fost puse la locul lor, mama ei, tăcută, îi aruncă în braÅ£e un pachet învelit în hârtie maronie ÅŸi o trimise afară. AÅŸa că Meggie se ghemui în spatele unui tufiÅŸ mare de lângă poarta din faÅ£a casei ÅŸi începu să tragă de pachet cu nerăbdare. Degetele ei erau neîndemânatice, iar pachetul era bine legat; răspândea un miros vag, specific magazinului universal „Wahine”, ceea ce îi spunea că, orice s-ar fi aflat înăuntrul pachetului, fusese în mod miraculos cumpărat, deci nu era ceva făcut în casă, ÅŸi nici ceva folosit deja de ceilalÅ£i.
Ceva fin, mătăsos şi auriu începu să se zărească într-un colţ; se năpusti cu o şi mai mare dorinţă asupra pachetului, sfâşiind hârtia.
— Agnes! O, Agnes! murmură ea cu dragoste privind uimită păpuÅŸa care se afla în cutie.
ÃŽntr-adevăr un miracol. O singură dată în viaÅ£a ei fusese Meggie în magazinul „Wahine”, de mult, în luna mai, pentru că fusese fetiţă cuminte, aÅŸa cum ÅŸtia numai ea; fusese prea emoÅ£ionată atunci ca să-ÅŸi amintească prea multe lucruri. Cu excepÅ£ia lui Agnes, păpuÅŸa aceea minunată de pe tejghea, îmbrăcată într-o rochie de crinolină roz, cu volănaÅŸe de dantelă crem. ÃŽn momentul acela, acolo, la magazin, în mintea ei o botezase Agnes, pentru că acesta era singurul nume destul de elegant ÅŸtiut de ea ÅŸi pe care îl merita această făptură fără pereche. ÃŽn lunile care au urmat, îi fusese dor de ea, dar nu avea nicio speranţă;
Meggie nu avusese niciodată o păpuşă şi nici nu-i trecuse prin cap că fetiţele şi păpuşile trăiesc împreună. Se jucase fericită cu fluiere, praştii şi soldaţi de plumb, de care nu mai aveau nevoie fraţii ei, îşi murdărise mâinile şi ghetele ca şi ei.










Colleen McCullough - Pasarea Spin


Vezi ultimele carti adaugate
Autori la inceput
Cuvinte cheie: Biblioteca online, Biblioteca virtuala, Carti online, Carti virtuale, Citeste online, Pdf, Word, Descarca, Download carti, citeste carti, carti electronice, literatura,