Citeste online cartea "Dragonul" de Clive Cussler

Citeste online cartea "Dragonul" scrisa de scriitorul american Clive Cussler. Citeste cartea electronica: "Dragonul" disponibila in biblioteca noastra online.

fragment
Steen o lu din loc chiar înainte ca Korvold ă să-şi fi sfârşit vorbele. Îşi strânse oamenii şi fu lăsat la apă, în valurile învolburate, în zece minute. Echipajul era format din el şi patru marinari; mecanicul şef, Olaf Andersson, şi transmisionistul David Sakagawa, singurul marinar de la bord care vorbea japoneza. Marinarii urmau să cerceteze vasul în timp ce Andersson examina sala maşinilor. Steen urma să intre formal în posesia autotransportorului dacă acesta era cu adevărat abandonat.

Cu Steen la cârmă, şalupa brăzda oceanul agitat luptându-se cu crestele valurilor înspumate care ameninţau s-o înece înainte de a se sparge. Puternicul motor Volvo al şalupei uruia neclintit în apropierea autotransportorului cu vântul şi oceanul la pupa.
La o sută de metri de Steaua Divină descoperiră că nu erau singuri. O ceată de rechini înconjurase, vasul înclinat de parcă un anume simţ interior îi anunţase că acesta se va scufunda şi poate lăsa în urmă câteva bucăţele gustoase şi pentru ei.

Matelotul de la cârmă conduse şalupa sub prora butucănoasă, pe partea bordului de sub vânt. Li se părea că Steaua Divină urma să se rostogolească peste ei cu fiecare val care-i plesnea carcasa. Când impozantul vas se aplecă într-o parte, Steen scoase o scară uşoară de abordaj, din nylon, cu un cârlig de aluminiu la un capăt. La a treia încercare cârligul prinse marginea de sus a parapetului şi rămase agăţat.

Steen urcă primul scara şi ajunse pe vas. Fu repede urmat de Andersson şi ceilalţi. După ce se adunară lângă tamburii ancorei imense, Steen îi conduse în sus pe o scară de incendiu, asemănătoare, celei ataşate cluasonului fără hublouri din faţă. După ce urcară patru niveluri, ajunseră la cea mai întinsă covertă pe care Steen o văzuse vreodată în timpul celor cincisprezece ani petrecuţi pe mare. În comparaţie cu timoneria mică şi eficientă de pe Narvik, aceasta părea la fel de întinsă ca o sală de gimnastică şi totuşi mulţimea impresionantă de echipament electronic ocupa doar o mică porţiune în mijloc.
Nava era lipsită de viaţă, dar hărţile, sextanţii şi alt echipament de navigaţie, căzut din dulapurile deschise, îi dădeau un aer de dezordine. Două serviete rămăseseră deschise într-un ghişeu de parcă stăpânii lor părăsiseră încăperea doar pentru câteva clipe. Se părea că exodul se produsese în panică.










Clive Cussler - Dragonul


Vezi ultimele carti adaugate
Autori la inceput
Cuvinte cheie: Biblioteca online, Biblioteca virtuala, Carti online, Carti virtuale, Citeste online, Pdf, Word, Descarca, Download carti, citeste carti, carti electronice, literatura,