Ciresarii vol 2 - "Castelul fetei in alb" de Constantin Chirita

Citeste online cartea "Ciresarii vol 2 - "Castelul fetei in alb"" scrisa de scriitorul roman Constantin Chirita. Citeste cartea electronica: "Ciresarii vol 2 - "Castelul fetei in alb"" disponibila in biblioteca noastra online.

Citeste si restul de volume din romanul "Ciresarii"

Daca doriti sa cumparati cartea in format clasic, o puteti face din libraria Elefant.ro. Pretul ei este 73,60 lei (redusa de la 80 de lei). Contine toate cele 5 volume ale romanului "Ciresarii".

Puteti cumpara cartea si din libraria Libris.ro. Pretul ei este 80 de lei. Contine toate cele 5 volume ale romanului "Ciresarii". Libris are transport gratuit pentru orice comanda.

Titlu: Ciresarii
Autor: Constantin Chirita
Domeniu: Fictiune, Literatura romana, Literatura Romana Contemporana
Editura: Roxel Cart
Format: 130x200
Anul aparitiei: 2010
Tip coperta: Brosata
Numar pagini: 1824




Comanda cartea


Despre cartea Ciresarii vol 2 - "Castelul fetei in alb"






Despre Constantin Chirita
Constantin Chiriță (n. 12 martie 1925, IbăneÈ™ti, Vaslui — d. 14 noiembrie 1991, Königswinter, Germania) a fost un prozator român, scriitor, romancier, scenarist, eseist, politician comunist. CărÈ›ile sale s-au adresat în special tineretului.


fragment
― Domnule, oamenii din oraÅŸul nostru au două mari pă¬cate: nu se rad ÅŸi nu-ÅŸi iubesc copiii.
Şi Tic pleca puţintel mai înviorat spre casă.
CireÅŸarii sufereau cumplit din cauza căldurii, a moleÅŸelii, a inactivităţii ÅŸi mai ales din cauza unor despărÅ£iri neprevăzute. Victor plecase pentru cîteva săptămîni undeva în străinătate, într-o tabără tinerească, iar Ionel îşi petrecea o parte din va¬canţă, departe, împreună cu familia. Ursu lua parte la tot felul de concursuri sportive, se pregătea mai ales pentru un meci amical de box cu campionul naÅ£ional de juniori, iar ceilalÅ£i, Maria, Dan, Lucia îşi petreceau timpul citind, scriind, visînd.
Şi nimic neobişnuit nu se profila încă în zarea vremii.
Dacă Tic nu s-ar fi dus în ziua aceea la şcoală, să-l caute pe moş Timofte, poate că prietenii noştri Cireşarii ar mai fi lîncezit vreo cîteva zile. Şi se mai poate, cine ştie? ca vizita aceasta întîmplătoare a lui Tic să însemne chiar mai mult decît un strigăt menit să zgîndăre şi să aţîţe pe candidaţii la lene şi plictiseală.
Tic n-a văzut la început în curtea şcolii decît un bărbat străin plimbîndu-se cu un moş Timofte foarte bucuros, ceea ce, bineînţeles, nu i-a stîrnit nici o exclamaţie, nici măcar o întrebare, cu toate că nu mai zărise personajul acela niciodată pînă atunci în oraş. Dar puţintel mai tîrziu, Tic a văzut altceva. Ceva care i-a furat toate privirile, emoţiile şi preocupările. Toţi cei care au copilărit în oraşe mici de provincie vor înţelege atît de bine reacţia prichindelului!











Constantin Chirita - Castelul fetei in alb


Vezi si:
Ultimele carti adaugate
Autori
Autori la inceput
Dex Online - BiblioDex
Cuvinte cheie: Biblioteca online, Biblioteca virtuala, Carti online, Carti virtuale, Citeste online, Pdf, Word, Descarca, Download carti, citeste carti, carti electronice, literatura