Ciresarii vol 1 - "Cavalerii florii de cires" de Constantin Chirita

Citeste online cartea "Ciresarii vol 1 - "Cavalerii florii de cires"" scrisa de scriitorul roman Constantin Chirita. Citeste cartea electronica: "Ciresarii vol 1 - "Cavalerii florii de cires"" disponibila in biblioteca noastra online.

Citeste si restul de volume din romanul "Ciresarii"

Daca doriti sa cumparati cartea in format clasic, o puteti face din libraria Elefant.ro. Pretul ei este 73,60 lei (redusa de la 80 de lei). Contine toate cele 5 volume ale romanului "Ciresarii".

Puteti cumpara cartea si din libraria Libris.ro. Pretul ei este 80 de lei. Contine toate cele 5 volume ale romanului "Ciresarii". Libris are transport gratuit pentru orice comanda.

Titlu: Ciresarii
Autor: Constantin Chirita
Domeniu: Fictiune, Literatura romana, Literatura Romana Contemporana
Editura: Roxel Cart
Format: 130x200
Anul aparitiei: 2010
Tip coperta: Brosata
Numar pagini: 1824




Comanda cartea






Despre cartea Ciresarii vol 1 - "Cavalerii florii de cires"


Despre Constantin Chirita
Constantin Chiriță (n. 12 martie 1925, IbăneÈ™ti, Vaslui — d. 14 noiembrie 1991, Königswinter, Germania) a fost un prozator român, scriitor, romancier, scenarist, eseist, politician comunist. CărÈ›ile sale s-au adresat în special tineretului.


fragment
Undeva în curte, pe unul dintre terenurile de fotbal impro¬vizate la repezeală ÅŸi delimitate de trupurile spectatorilor, se trăgea la o poartă. ÃŽÅŸi încercau pe rând norocul fotbaliÅŸtii din clasele de mijloc. Åžuturi plasate, sau bombe fulgerătoare, luau direcÅ£ia porÅ£ii făcută ca întotdeauna din haine, ÅŸepci, pietre ÅŸi pulovere. Portarul, un elev dintr-a opta, nu lăsa nici o minge să treacă prin spaÅ£iul apărat de el. Chiar când Tic, singurul dintre cei mici care nu era privit ca un intrus acolo, din motive ce se vor descoperi mai târziu, se repezi ca un bolid spre minge, prefăcându-se că va trage cu toată puterea în stânga, dar de fapt împingând-o plasat spre colÅ£ul din dreapta, la gaura de ÅŸoarece, portarul nu-ÅŸi pierdu cumpătul ÅŸi opri mingea, cum s-ar spune în termeni sportivi banali, chiar pe linia porÅ£ii. ÃŽnciudat, ne¬fericitul concurent scoase o limbă uriaşă pe care i-o arătă în toată splendoarea ei portarului, ÅŸi, bineînÅ£eles, dezamăgit de insucces, îşi coti paÅŸii iuÅ£i în altă direcÅ£ie. După el se Å£inea, par¬că urmărind o lecÅ£ie vie, sau supunându-se unui obicei de mult statornicit, o droaie de puÅŸti.
― Bă, Tic, ce apără azi Sergiu! Pun pariu, să mor eu, că nu-l găureÅŸti!
Tic îl privi de sus, cu dispreÅ£ nedeghizat, pe piciul îndrăz¬neÅ£, ÅŸi se hotărî să-l pună imediat la punct:
― Eu? Pe Sergiu?!... Ha! Ha!... Te-aÅŸ lăsa gol, mă, auzi? Te-aÅŸ lăsa ca planÅŸa de la anatomie, dacă mi-aÅŸ pune mintea cu tine. Åži pielea Å£i-aÅŸ lua-o... Dacă n-aÅŸ fi elev, aÅŸ juca astăzi în naÅ£ională...










Constantin Chirita - Cavalerii florii de cires



Vezi si:
Ultimele carti adaugate
Autori
Autori la inceput
Dex Online - BiblioDex
Cuvinte cheie: Biblioteca online, Biblioteca virtuala, Carti online, Carti virtuale, Citeste online, Pdf, Word, Descarca, Download carti, citeste carti, carti electronice, literatura