Citeste online cartea "Noptile Bestiei" de Chelsea Quinn Yarbro

Citeste online cartea "Noptile Bestiei" scrisa de scriitoarea americana Chelsea Quinn Yarbro. Citeste cartea electronica - roman de dragoste: "Noptile Bestiei" disponibila in biblioteca noastra online.

Daca doriti sa cumparati cartea in format clasic, o puteti face din libraria ELEFANT.RO. Pretul ei este 7,20 lei.

fragment
La scurt timp după miezul nopţii, ploaia începuse din nou. Cădea fără încetare, cu stropi grei şi, în absenta vântului care să-i dea o direcţie, presiunea apei părea să fi înfrânt rezistenţa aerului. Forţa ploii a crescut tot mai mult, iar atunci când norii s-au luminat, noua dimineaţă era scăldată în umezeală.
Zorii erau însoţiţi de izbucniri capricioase de vânt dinspre sud-vest, care îngrămădeau norii în cete şi mai dense, smulgând frunze şi ramuri mai mici ale copacilor, întrerupând liniile telefonice şi de curent electric ale caselor şi fermelor izolate. Multe lumini de la intersecţii nu mai funcţio¬nau, iar traficul ce se târa şi aluneca de-a lungul drumurilor înregistra un mare număr de accidente minore. Navetiştii din staţiile trenurilor locale se strângeau pe peroane, cu hainele şi umbrelele umflate de palele de vânt.
Când luminile începuseră să clipească, avuseseră o ultimă strălucire apoi se stinseseră definitiv, Aaron Holliman înjură printre dinţi. Se frecă pe umeri, simţind, prin pulover, brazdele de pe piele. Până când nu revenea curentul, nu avea cum munci, iar el sperase ca munca să-i abată gândurile de la durerea stăruitoare şi chinuitoare provocată de cicatrice. Plecă din birou spre garaj, unde îşi ţinea lămpile cu petrol. În momentul când alesese două dintre ele de pe poliţele cenuşii, auzi ţârâitul telefonului. Rămase un moment în cumpănă, apoi puse lămpile la locul lor şi o porni prin pasajul acoperit spre bucătărie.
— Holliman, se răsti el în receptor.
Dacă era din nou vorba de unul din indivizii aceia enervanţi, care încercau să-i vândă un aspirator nou sau un abonament la o revistă sau o vopsea nouă pentru automobil.
— Aaron?
— Da! Lew? Iritarea îi trecuse aproape de tot. Întinse mâna după unul din scaunele de bucătărie; statul în picioare îi provoca asemenea dureri, încât nu mai putea judeca aşa cum trebuie.
— În persoană, veni confirmarea. Vei fi acasă astăzi?
Exista o anumită precauţie în modul cum fusese pusă întrebarea, iar Aaron răspunse şi el cu grijă.
— Voi fi aici întreaga dimineaţă şi oricând după ora patru. Respiră adânc înainte să continue: Ce s-a întâmplat?
— După patru. Trec pe la tine, bine?
În vocea lui Lew se strecurase un ton pe care Aaron nu îl auzise prea des şi care îl tulbura.









Chelsea Quinn Yarbro - Noptile Bestiei
Vezi ultimele carti adaugate Autori la inceput Cuvinte cheie: Biblioteca online, Biblioteca virtuala, Carti online, Carti virtuale, Citeste online, Pdf, Word, Descarca, Download carti, citeste carti, carti electronice, literatura,