Citeste online cartea "Nopti in Rodanthe" de Nicholas Sparks

Citeste online cartea "Nopti in Rodanthe" scrisa de scriitorul american Nicholas Sparks. Citeste cartea electronica - roman de dragoste: "Nopti in Rodanthe" disponibila in biblioteca noastra online.

Daca doriti sa cumparati cartea in format clasic, o puteti face din libraria Libris.RO. Pretul ei este de 11,99 lei si transport gratuit.





fragment
   Afara ploua. Ascultând rapaitul uşor al ploii în geamuri, era recunoscătoare pentru sentimentul de familiaritate care îl însoţea. Amintirea acelor zile îi trezea întotdeauna un sentiment nedefinit – ceva similar cu nostalgia, dar nu tocmai. Nostalgia era, deseori, romanţată; nu exista niciun motiv să facă aceste amintiri mai romantice decât erau în realitate. Nu le împărtăşise nimănui. Erau amintirile ei şi, de-a lungul anilor, ajunsese să le considere ca pe un fel de muzeu, unul în care ea era, totodată, custode şi singurul vizitator. În mod ciudat, Adrienne ajunsese să creadă că în acele cinci zile petrecute la han învăţase mai mult decât în tot restul vieţii sale.
   Era singură în casă. Copiii ei crescuseră mari, tatăl ei murise în 1996, iar de Jack divorţase de şaptesprezece ani.
   Fiii săi o îndemnau mereu să-şi găsească pe cineva cu care să îşi petreacă restul zilelor, dar Adrienne nu simţea dorinţa să facă acest lucru. Nu era vorba de faptul că nu mai era atrasă de bărbaţi; dimpotrivă, chiar şi acum, uneori, îşi simţea privirea atrasă de vreun bărbat mai tânăr în magazin. Şi pentru că se întâmpla că acesta era doar cu câţiva ani mai vârstnic decât propriii copii, era curioasă ce ar fi crezut dacă ar fi observat-o privindu-l. Poate că nici nu ar fi băgat-o în seamă măcar. Sau, poate, i-ar fi zâmbit, măgulit de interesul pe care îl stârnea? Nu era sigură. Şi nici nu ştia dacă era posibil ca el să treacă cu vederea părul ei încărunţit şi ridurile şi s-o vadă pe femeia care fusese cândva.
   Nu că ar fi regretat că era în vârstă. Azi, oamenii vorbesc mereu despre gloria tinereţii, dar Adrienne nu-şi dorea să fie din nou tânără. Pe la patruzeci şi ceva de ani, poate, dar nu tânără. Ce-i drept, îi era dor de anumite lucruri – îi era dor să poată coborî cu vioiciune scările, să poată ţine mai multe sacoşe de cumpărături în mână sau să aibă energia să ţină pasul cu nepoţeii săi când aceştia alergau prin grădină, dar le-ar fi schimbat pe toate acestea într-o clipită pe experienţa pe care o acumulase, iar aceasta nu venea decât o dat cu trecerea anilor. ă Dormea împăcată la gândul că putea să se uite în trecut, dându-şi seama că nu ar fi schimbat mai nimic.









Nicholas Sparks - Nopti in Rodanthe

Vezi ultimele carti adaugate
Autori la inceput
Cuvinte cheie: Biblioteca online, Biblioteca virtuala, Carti online, Carti virtuale, Citeste online, Pdf, Word, Descarca, Download carti, citeste carti, carti electronice, literatura,