Citeste online cartea "Ultima Sansa" de Hailey Arthur

Citeste online cartea "Ultima Sansa" scrisa de scriitoarea americana Hailey Arthur. Citeste cartea electronica: "Ultima Sansa" disponibila in biblioteca noastra online.


fragment
Mai norocoşi decât cei de la secţia internări erau cei care lucrau la tratamente cu pacienţii externi, secţie aflată tot la parterul spitalului, dar în cealaltă aripă a clădirii. Ei, cel puţin, se bucurau de aerul condiţionat, ca şi pacienţii care stăteau cuminţi în sala de aşteptare. În cele şase cabinete de aici, specialiştii acordau asistenţă medicală gratuită pacienţilor care nu-şi puteau permite, sau nu doreau, să plătească taxele fixate de Societatea Medicilor din oraş.
Bătrânul Rudy Hermant, care la viaţa lui muncise din când în când, împins de la spate de familie, stătea relaxat în fotoliu, în timp ce doctorul McEwan, specialist ORL, încerca să descopere cauza hipoacuziei evolutive de care suferea Rudy. De fapt, pe Rudy nu-l deranja prea mult faptul că nu aude, ci dimpotrivă, uneori, când i se cerea să facă lucruri pe care nu dorea să le facă, sau să lucreze mai repede, îi convenea de minune. Dar fiul lui mai mare hotărâse că bătrânul ar trebui să se trateze, şi de aceea se afla acum, aici.
Doctorul McEwan pufni iritat când scoase otoscopul din urechea lui Rudy.
— Ne-ar fi la toÅ£i mai uÅŸor dacă Å£i-ai da silinÅ£a să te mai speli din când în când, spuse el tăios.
Nu-i stătea în fire doctorului McEwan să fie nervos. Totuşi, în dimineaţa aceea, la micul dejun, soţia sa găsise de cuviinţă să continue cearta despre cheltuielile casei, pe care o începuse cu o seară înainte. Aşa încât doctorul plecase furios de acasă. Pentru ca totul să fie perfect, în timp ce scotea maşina din garaj, făcuse o mişcare bruscă înapoi şi spărsese semnalizarea pe spate. De aceea, acum, era iritat.
Rudy privi opac spre doctorul morocănos.
— Poftim? Ce aÅ£i spus?
— Am spus că nu ar strica... dar nu mai contează.
McEwan era în dilemă, dacă surzenia bătrânului putea fi cauzată de senilitate, sau de o tumoare. Era un caz interesant, şi interesul profesional îl făcea să uite starea de nervozitate.
— Nu v-am auzit! repetă bătrânul.
McEwan răspunse ridicând glasul:
— Am spus că nu mai contează!
În acel moment se bucură că Rudy nu-l auzise şi i se făcu ruşine de ieşirea lui necontrolată.






Hailey Arthur - Ultima Sansa





Vezi ultimele carti adaugate
Autori la inceput
Cuvinte cheie: Biblioteca online, Biblioteca virtuala, Carti online, Carti virtuale, Citeste online, Pdf, Word, Descarca, Download carti, citeste carti, carti electronice, literatura,