"Sa-i Spunem Presedintelui?" de Jeffrey Archer - carte online

Citeste online cartea "Sa-i Spunem Presedintelui?" scrisa de scriitorul englez Jeffrey Archer. Citeste cartea electronica: "Sa-i Spunem Presedintelui" disponibila in biblioteca noastra online.

Doriti sa cumparati carti scrise de Jeffrey Archer in format clasic? O puteti face din libraria Libris.ro. Cartile sale sunt la reducere si in plus livrarea este gratuita.

fragment
- Eu, Florentyna Kane, jur solemn...
- Eu, Florentyna Kane, jur solemn...
-... că voi îndeplini cu credinţă funcţia de preşedinte al Statelor Unite...
-... că voi îndeplini cu credinţă funcţia de preşedinte al Statelor Unite...
-... şi voi păstra, proteja şi apăra cu toată priceperea mea Constituţia Statelor Unite. Aşa să-mi ajute Dumnezeu.
-... şi voi păstra, proteja şi apară cu toată priceperea mea Constituţia Statelor Unite. Aşa să-mi ajute Dumnezeu.
Cu mâna încă pe Biblie, cel de al patruzeci şi treilea preşedinte i-a zâmbit primului gentleman al ţării. Era sfârşitul unei bătălii şi începutul alteia. Florentyna Kane ştia prea bine ce înseamnă o bătălie. Cea dintâi o purtase ca să fie aleasă în Congres, apoi în Senat, iar ultima avusese loc cu patru ani în urmă, când devenise prima femeie vicepreşedinte al Statelor Unite. După o campanie înverşunată în preliminarii reuşise să-l înfrângă la mustaţă pe senatorul Ralph Brooks în cel de al cincilea tur de scrutin la Convenţia Partidului Democrat din iunie. În noiembrie a supravieţuit unei bătălii şi mai cumplite cu candidatul republican, un fost congresman din New York. Florentyna Kane a fost aleasă preşedinte al Statelor Unite cu 105.000 voturi, cu o diferenţă doar de un procent faţă de rivalul ei, fiind cea mai mică diferenţă din istoria Americii, mult mai mică chiar şi decât aceea cu care John F. Kennedy îl învinsese în 1960 pe Richard Nixon, când obţinuse 118.000 voturi.
După ce aplauzele au încetat, preşedintele a aşteptat să se termine cele douăzeci şi unu de salve de tun. Florentyna Kane şi-a dres vocea şi şi-a îndreptat privirile spre cei cincizeci de mii de oameni adunaţi în Piaţa Capitoliului şi alţi două sute de milioane care se aflau în faţa televizoarelor. În acea zi, nu era nevoie de pleduri şi haine groase care, de obicei, însoţeau asemenea ocazii. Vremea era neobişnuit de blândă pentru acest sfârşit de ianuarie şi zăpada căzută de Crăciun se topise lăsând scuarul din faţa aripii de est a Capitoliului mustind de apă.
- Domnule vicepreşedinte Bradley, domnule ministru de justiţie, domnule preşedinte Carter, domnule preşedinte Reagan, înalt Prea Sfinţia Voastră, stimaţi concetăţeni.
Primul gentleman o privea, zâmbind în sinea lui ori de câte ori recunoştea cuvinte şi fraze cu care contribuise şi el la discursul soţiei sale.
Îşi începuseră ziua în jur de 6:30 a.m. Nici unul nu dormise prea bine după splendidul concert pre-inaugural dat în cinstea lor cu o seară în urmă. Florentyna Kane parcursese pentru ultima oară discursul prezidenţial, subliniind cuvintele importante cu roşu şi făcând unele schimbări minore.
Când se trezise dis-de-dimineaţă, Florentyna nu-şi pierduse timpul în faţa şifonierului ci-şi alesese dintr-o singură privire rochia albastră, îşi prinsese apoi broşa micuţă pe care fostul ei soţ, Richard, i-o dăruise chiar înainte de a muri.





Jeffrey Archer - Sa-i Spunem Presedintelui?





Vezi ultimele carti adaugate
Autori la inceput
Cuvinte cheie: Biblioteca online, Biblioteca virtuala, Carti online, Carti virtuale, Citeste online, Pdf, Word, Descarca, Download carti, citeste carti, carti electronice, literatura,