Citeste cartea Inimi Cicatrizate de Max Blecher

Citeste online cartea "Inimi Cicatrizate" scrisa de Max Blecher. Citeste cartea "Inimi Cicatrizate" disponibila in biblioteca noastra online.

fragment
Medicul intrase din nou în cabină. Emanuel se gândi atunci brusc să se sinucidă, spânzurându-se cu cureaua de la pantaloni de una din barele metalice. Dar gândul acesta era atât de slab şi de inoperant, încât nu conţinea nici măcar energia necesară pentru a ridica o mână. Era desigur o idee excelentă, tot atât de excelentă ca, de pildă, pentru şoarece a reintra în gaura lui, dar tot atât de vagă şi de scursă de realitate.
De altfel nici nu rămase mult timp singur. Medicul veni cu clişeul, umed încă, să i-l arate. Aprinse un bec mai mare şi puse radiografia în lumina lui. Emanuel privi uimit, absent, umbrele negre care îi reprezentau scheletul; cea mai secretă şi intimă structură a corpului lui imprimată acolo în transparenţe întunecate şi funebre.
- Iată... aici... E o vertebră sănătoasă, explică doctorul. Şi aici, mai jos, aceea din care lipseşte o bucată de os... se vede bine că e roasă.
într-adevăr era acolo o vertebră ştirbă.
- Asta se cheamă Morbul lui Pott... tuberculoză osoasă la vertebre.


"Inimi Cicatrizate" de Max Blecher
citeste cartea pe tot ecranul

Vezi ultimele carti adaugate
Autori la inceput
Cuvinte cheie: Biblioteca online, Biblioteca virtuala, Carti online, Carti virtuale, Citeste online, Pdf, Word, Descarca, Download carti, citeste carti, carti electronice, literatura,