Citește cartea Şocul de Robin Cook

Citește online gratis romanul sf Șocul scris de scriitorul american Robin Cook despre două prietene pe nume Deborah Cochrane și Joanna Meissner, ambele fiind prezentate în mod egal ca protagoniste. Joanna își părăsește iubitul Carlton Williams și are nevoie de bani pentru a-și termina studiile. Prietena ei Deborah îi arată un articol de ziar despre Clinica Wingate, care oferă 45.000 de dolari pentru persoanele care doresc să-și doneze ovulele pentru pacienții infertili.

Citește și romanul Răpirea de Robin Cook

Fragment


    — Staţi comod? o întrebă doctorul Paul Saunders pe pacienta sa, Kristin Overmeyer, care stătea întinsă pe vechea masă de operaţii, purtând doar o cămaşă de spital fără spate.
    — Cred că da, răspunse Kristin, deşi nu se simţea deloc în largul ei.
    Spitalele îi stârneau întotdeauna o stare de nelinişte care, deşi suportabilă, era neplăcută, iar sala în care se afla acum era deosebit de dezagreabilă. Era un fost amfiteatru de operaţii, al cărui decor era exact opusul utilitarismului steril al unui spital modem. Pereţii erau acoperiţi cu faianţă de un verde ca fierea, fisurată, cu pete întunecate, probabil de sânge vechi, care murdăreau tencuiala subţire. Arăta mai degrabă ca o scenă dintr-un film de groază gotic plasat în secolul al nouăsprezecelea, decât ca o încăpere întrebuinţată în prezent. Erau, de asemenea, rânduri de scaune care dispăreau în întuneric dincolo de cercul de lumină aruncat de lămpile chirurgicale. Noroc că scaunele erau goale.
    — „Cred că da” nu sună prea convingător, spuse doctorul Sheila Donaldson, care se afla de cealaltă parte a mesei de operaţii faţă de doctorul Saunders.
    Zâmbi în jos către pacientă, cu toate că singurul semn vizibil fu o încreţitură în colţul ochilor. În rest faţa îi era ascunsă de masca şi de boneta chirurgicală.
    — Vreau să se termine odată, rosti cu glas pierit Kristin.
    În acel moment, îşi dorea să nu se fi oferit pentru donaţia de ovule. Banii aveau să-i ofere un grad de independenţă materială de care puţini dintre colegii ei studenţi la Harvard se bucurau, dar asta părea mai puţin important acum. Singura ei consolare era că în curând va fi adormită; operaţia minoră prin care urma să treacă era nedureroasă. Atunci când i se oferise posibilitatea să aleagă între anestezie generală sau locală, o alesese pe prima fără să ezite nici o clipă. Lucrul pe care şi-l dorea cel mai puţin era să fie trează atunci când îi vor introduce în abdomen o sondă lungă de treizeci de centimetri.
    — Sper că vom putea rezolva chestia asta azi, îi spuse Paul sarcastic doctorului Carl Smith, anestezistul.

Citește romanul Şocul de Robin Cook