Citeste James Bond 007 - Traieste si lasa-i pe ceilalti sa moara de Ian Fleming

Citeste online cartea "James Bond 007 - Traieste si lasa-i pe ceilalti sa moara" de Ian Fleming

Cartea "Trăiește și lasă-i pe ceilalți să moară" este al doilea roman din seria de povești James Bond a lui Ian Fleming. Amplasat la Londra, Statele Unite și Jamaica, a fost publicat pentru prima dată în Marea Britanie de Jonathan Cape pe 5 aprilie 1954. Fleming a scris romanul la moșia sa Goldeneye din Jamaica înainte ca prima sa carte, Casino Royale, să fie publicată.

Povestea se concentrează pe urmărirea de către Bond a lui „Mr Big”, un criminal care are legături cu rețeaua criminală americană, lumea voodoo și SMERSH – o ramură a serviciului secret sovietic – toate acestea fiind amenințări pentru Prima Lume. Bond se implică în SUA prin contrabanda făcută de către Mr Big cu monede de aur din secolul al XVII-lea din teritoriile britanice din Caraibe. Romanul tratează temele luptei Est-Vest în curs de desfășurare a Războiului Rece, inclusiv relațiile britanice și americane, poziția Marii Britanii în lume, relațiile rasiale și lupta dintre bine și rău.

fragment
James Bond
M deschise un dosar maroniu, purtând steaua roşie care însemna "strict secret", şi scoase din el o singură foaie de hârtie. Prin transparenţa ei, Bond reuşi să descifreze antetul tipărit: "Departamentul Justiţiei, Biroul Federal de Investigaţii". M începu să citească:— "Zachary Smith, 35 de ani, negru, membru al sindicatului şoferi-lor, adresa: 90b, West, Strada 126, New York... (Asta-i în Harlem! preciză M, ridicând privirea.) Subiectul a fost identificat de către Arthur Fein, de la Fein Jewels Inc., 870 Lenox Avenue, drept cel ce i-a oferit spre vânzare, în 21 noiembrie anul trecut, patru monede de aur din secolele şaisprezece şi şaptesprezece (vezi anexa). Fein i-a oferit, pentru toate patru, suma de o sută de dolari, preţ acceptat de către subiect. Interogat ulterior, Smith a mărturisit că monedele îi fuseseră vândute într-un bine cunoscut bar din Harlem, numit Seventh Heaven Bar-B-Q, la preţul de douăzeci de dolari bucata, de către un negru pe care nu-l mai întâlnise, şi pe care nu l-a mai văzut de atunci. Vânzătorul i-a spus că monedele valorau câte cincizeci de dolari fiecare, dar că el, vânzătorul, voia plata în bani gheaţă şi nu avea timp să aştepte până când cei de la Tiffany's aveau să i le plaseze. Smith a cumpărat o monedă cu douăzeci de dolari şi, aflând că un cămătar din cartier era dispus să îi ofere douăzeci şi cinci de dolari pe bucată, s-a întors la bar şi a cumpărat şi celelalte trei monede, la preţul de şaizeci de dolari. A doua zi dimineaţă, le-a vândut lui Fein. Subiectul nu are cazier".
  M puse foaia de hârtie înapoi în dosar.
  — E un caz tipic, spuse el. Cei de la FBI au reuşit, în destule rânduri, să îi descopere pe intermediari, care cumpăraseră monedele ceva mai ieftin. În unele cazuri, aceştia au cumpărat cantităţi mari — într-un caz, o sută de monede — de la alţi indivizi care, la rândul lor, afirmaseră a le fi cumpărat mai ieftin. Toate tranzacţiile de mai mare amploare au avut loc în Harlem sau Florida. De fiecare dată, veriga precedentă în lanţul cumpărătorilor era câte un negru necunoscut, în mod evident un om cu stare, bine îmbrăcat, prosper şi educat, care emitea presupunerea că monedele ar fi făcut parte dintr-o comoară găsită, probabil cea a lui Barbă-Neagră.


Citește PDF "James Bond 007 - Trăiește și lasă-i pe ceilalți să moară" de Ian Fleming


Cuvinte cheie: Biblioteca online, Biblioteca virtuala, Carti online, Carti virtuale, Citeste online, Pdf, Word, Descarca, Download carti, carti electronice, literatura,