Citeste online Testamentul Incasului de Karl May

Citeste online cartea "Testamentul Incasului" scrisa de Karl May.
În cartea "Testamentul Incașului" aflăm că în timpul unei neobișnuite lupte cu tauri, în Buenos Aires, zoologul german Dr. Morgernstern și servitorul său Fritze fac cunostinta cu Tata Jaguar. Cei doi aventurieri germani calatoresc prin Argentina in cautarea fosilelor de dinozauri, dar sunt luati prizonieri de indieni si de un grup de revolutionari care lupta impotriva guvernului. Celebrul Tata Jaguar ii elibereaza pe cei doi europeni; Morgernstern si Fritze se alatura grupului de yerbateros in drum spre Gran Chaco. Pe drum, doi peruvieni misteriosi, Anciano si Haukaropora, li se alatura, pretinzand ca au aceeasi destinatie, Peru. Cand yerbateros se confrunta cu revolutionarii, Tata Jaguar ajunge fata in fata cu dusmanul sau de moarte. Totusi, acesta din urma scapa. Urmarirea ii impinge pe yerbateros si, implicit, pe Morgernstern si Fritze in zonele inalte ale Cordilierilor Americii de Sud unde este ascunsa comoara mitica a incasilor. Testamentul incasului este un roman pentru cei aflati la varsta autodescoperirii, la varsta la care atasamentul pentru eroi poate modela personalitati. De aceea, valorile morale inculcate de prozatori precum Karl May sunt mai trainice decat cele comunicare didactic. Acesta este in realitate testamentul... Testamentul lui Karl May.
fragment
În preajma lor, la o altă masă, şedeau patru domni îmbrăcaţi cu mult gust, dintre care unul atrăgea în mod deosebit atenţia. Era de statură aproape uriaşă. Deşi nu părea trecut cu mult peste cincizeci de ani, avea capul cărunt şi o barbă albă ca zăpada, lungă şi deasă. Din pricina obrajilor arşi de soare putea fi luat drept un gancho sau, în orice caz, drept un om dedat vieţii în aer liber, într-o pampa sau chiar în sălbăticie. Dar eleganţa costumului său croit după cel mai nou model parizian sugera contrariul. Comesenii, trei la număr, aveau chipuri la fel de bronzate. Unul din ei vorbi:
— L-ai auzit pe palavragiul ăsta, Carlos?
Bărbosul confirmă din cap.
— Şi ce zici?
Cel numit Carlos ridică din umeri şi un zâmbet rece, superior, îi apăru la colţul gurii.
— Sunt cu totul de părerea ta, reluă primul. Nu e joacă să răpui cu spada un taur de pe-aici înainte de a-l istovi de tot. Tu, care ai trăit atâţia ani în America de Nord şi te-ai ocupat cu vânătoarea de bizoni, ştii prea bine ce înseamnă un asemenea animal. Nu văd cum espada ăsta ar putea să-şi ţină făgăduiala.
— Cred şi eu. Nu se omoară bivolii cu gura. Rostise aceste cuvinte mai tare decât ar fi vrut. Espada
Îl auzi şi ţâşni de pe scaunul lui. Se apropie de masa celor patru şi zise pe un ton aproape poruncitor:
— Señor, n-aţi vrea să-mi spuneţi cum vă cheamă? Uriaşul cu barba albă îl măsură din ochi cu mare indiferenţă, apoi răspunse calm:
— De ce nu?! însă după ce voi fi cunoscut mai întâi numele dumitale.
— Numele meu e vestit în lung şi în lat. Mă cheamă Antonio Perillo.
Ochii străinului licăriră o clipă foarte ciudat, dar, coborându-şi pleoapele, omul vorbi pe acelaşi ton liniştit:
— Numele meu nu e chiar atât de faimos. Mă cheamă Hammer.
— Nume nemţesc?


"Testamentul Incasului" de Karl May
citeste cartea pe tot ecranu


Vezi ultimele carti adaugate
Ajuta site-ul cu un articol
Cuvinte cheie: Biblioteca online, Biblioteca virtuala, Carti online, Carti virtuale, Citeste online, Pdf, Word, Descarca carti, Download carti, citeste carti, carti electronice, literatura,