Karl May

Biografia scriitorului german Karl May și cărțile pe care le puteți citi online aici pe site. Este cunoscut pentru seria de romane cu personajul Winnetou.



Karl Friedrich May s-a născut pe 25 februarie 1842 și a murit pe 30 martie 1912. A fost un scriitor german cunoscut mai ales pentru romanele sale de călătorii și aventuri fictive din secolul al XIX-lea, plasate în Vechiul Vest american cu Winnetou și Old Shatterhand ca protagoniști principali și în Orient și Orientul Mijlociu cu personajele fictive Kara Ben Nemsi și Hadschi Halef Omar.

Karl May a scris, de asemenea, romane cu acțiunea plasată în America Latină, China și Germania. A scris și poezie, o piesă de teatru și a compus și muzică fiind un cântăreț priceput la mai multe instrumente muzicale. Multe dintre lucrările sale au fost adaptate pentru film, teatru, drame audio și benzi desenate. Mai târziu în cariera sa, Karl May s-a orientat către genurile filozofice și spirituale. Este unul dintre cei mai bine vânduți scriitori germani din toate timpurile, cu aproximativ 200.000.000 de exemplare vândute în întreaga lume.

Cărțile pe care le puteți citi aici pe site
Winnetou 1
Winnetou 2
Winnetou 3 - Testamentul lui Winnetou
Testamentul incașului
Spiritul din Llano Estacado
Winnetou și pirații
Insula giuvaerelor
Fiul vânătorului de urși
Comoara din Lacul de Argint