Descarcă PDF Nobelul romanesc de Cristian Tudor Popescu

Descarcă gratuit pdf cu cartea "Nobelul romanesc" scrisa de  jurnalistul român Cristian Tudor Popescu. Download cartea electronică PDF: "Nobelul romanesc" disponibila în librăria Polirom.

Titlu: Nobelul romanesc
Autor: Cristian Tudor Popescu
Domeniu: Publicistica. Eseu
Editura: Polirom
Anul aparitiei: 2004
Tip coperta: Cartonata
Numar pagini: 160

Cumpără cartea în format fizic sau descarcă PDF gratuit

Prezentare: 
Probabil cel mai renumit jurnalist si, totodata, analist politic din Romania, Cristian Tudor Popescu aduna in cartea de fata cele mai recente articole ale sale. Producind nu de putine ori o cavalcada de reactii prin parerile pe care si le expune fara echivoc in paginile ziarului „Adevarul”, C.T. Popescu abordeaza si in volumul prezent teme dintre cele mai controversate: „cazul Hagi”, relatiile mereu tensionate dintre romani si maghiari, demolarea statuilor maresalului Antonescu, Dracula Park sau ascensiunea cu efecte devastatoare a liderului nationalist francez Jean-Marie Le Pen. Si prin actuala carte, reputatul jurnalist da masura luciditatii analizelor sale, justificind astfel faptul ca articolele scrise de domnia sa au creat adevarata scoala de presa in Romania.

Cuprins: Ilie n-are nevoie de o gala Nastase • Mihai I si Donald Rumsfeld • Groapa dintre Iliescu si Nastase • Locul maresalului Antonescu e in cartile de istorie • C.V. Tudor – imun la propria prostie • Dracula Gang • Eminescu si nituitoarea • Le Pen – un semnal mai grav decit 11 septembrie • Trigrama Shakespeare

Despre Cristian Tudor Popescu
Cristian Tudor Popescu (n. 1 octombrie 1956, București) este un scriitor, gazetar și filmolog român. S-a făcut remarcat după 1989 ca jurnalist la ziarul Adevărul și pentru dese apariții în emisiuni televizate. În 2005 a plecat de la Adevărul, împreună cu o parte din redacție, și a fondat Gândul, devenind directorul ziarului. Un pasionat de tenis și de filme, Cristian Tudor Popescu publică adesea cronici dedicate ambelor domenii. Are un doctorat în cinematografie, cu o teză pe tema propagandei și manipulării în filmul româneasc. Jurnalistica sa e caracterizată de o înaltă plasticitate a limbajului, precum și de exprimarea de judecăți tăioase, inechivoce și pesimiste.

fragment
    Între douã deplasãri prin capitalele europene scrise pe flacoane de parfum de mii de dolari chilu, doamna Stãnoiu, ministru al Justitiei din România, rezolvã probleme arzãtoare. Cunoastem cu totii natura sensibilã a celor mai înalte autoritãti în stat: presedintele, premierul, presedintele Curtii Constitutionale etc. C-o floare sã-i atingi si se ofilesc pe datã. Dând dovadã de un curaj admirabil, mai ales la o femeie, doamna Stãnoiu le ia apãrarea acestor nãpãstuiti, mai cu seamã în fata jivinelor de presã care n-au nimic sfânt. Pânã la cinci ani de puscãrie pentru ofensã adusã înaltei autoritãti vrea doamna Stãnoiu.
Întrucât o jivinã de presã sunt si eu, o întreb pe doamna ministru: scade nivelul de trai din tara asta si mai jos decât este dacã sunt înjurati presedintele si premierul? Hotiile vor fi mai multe si mai groase decât oricum sunt? Nu mai suntem bãgati în NATO si UE, unde oricum n-avem loc?
    Eu credeam cã presedintele si premierul au acceptat sã fie ce sunt stiind cã vor fi înjurati, denigrati, dar si taxati – intrã în fisa postului. Iar pe presedintele Curtii Constitutionale, Lucian Mihai, cum l-am ofensat dezvãluind în Adevãrul cã si-a tras trei case de lux prin fals si uz de fals? Într-un singur fel, dacã omul avea de fapt cinci.
    Dacã tot vorbim despre ofensarea autoritãtii, nu cred cã seful de partid si guvern al d-nei Stãnoiu are probleme în acest sens, ci mai degrabã simplii politisti dacã nu omorâti, atunci bãtuti în exercitiul functiunii – cunoscutul filosof dinamovist Cornel Dinu tocmai a dat pildã natiei întregi pãlmuind public un politist în uniformã. Ce sã mai spunem de colegele de breaslã ale dnei ministru, judecãtoarele bãtute în plinã stradã?


"Nobelul romanesc" de Cristian Tudor Popescu



Cuvinte cheie: Biblioteca online, Biblioteca virtuala, Carti online, Carti virtuale, Citeste online, Pdf, Word, Descarca, Download carti, carti electronice, literatura,