Citeste online cartea "Toate pînzele sus" de Radu Tudoran

Citeste online cartea "Toate panzele sus" scrisa de scriitorul roman Radu Tudoran. Citeste cartea electronica: "Toate panzele sus" disponibila in biblioteca noastra online.

Alte carti de Radu Tudoran care pot fi citite online aici pe site
Fiul Risipitor
Anotimpuri

Daca doriti sa cumparati cartea in format clasic, o puteti face din libraria Elefant.ro. Pretul ei este 12,51 lei per volum - doua volume.
Puteti cumpara cartea si din libraria Libris.ro. Pretul ei este 12,93 lei per volum - doua volume. Libris are transport gratuit pentru orice comanda.

Titlu: Toate panzele sus
Autor: Radu Tudoran
Domeniu: Fictiune, Literatura romana, Literatura Romana Clasica
Editura: Art
Anul aparitiei: 2010
Tip coperta: Cartonata
Numar pagini:

Comanda cartea


Despre cartea "Toate panzele sus"
Prietenia dincolo de particularitatea aparitiei sale, dincolo de felul in care se substantiaza dupa firea individuala isi are universalitatea sa ca virtute morala: ea presupune solidaritate si curaj, altruism si generozitate, spirit de sacrificiu si toleranta, loialitate si recunostinta. In cuprinsul sensibilitatii si mentalitatilor postmoderne, prietenia este si ea, din pacate, devalorizata. Dar, oare, se poate trai deplin moral in absenta prieteniei intre oamenii buni? Eroii Sperantei nici macar nu-si pun aceasta intrebare, si aceasta din simplul motiv ca, pentru ei, precum in basmele universale ale omenirii, prieteniile sunt de doua feluri: intre cei buni si intre cei rai si inraiti.

Toate panzele sus! este, in literatura romana si in extensiile sale cinematografice, o poveste estetic izbutita despre sublimitatea si simplitatea prieteniei: virtute pe cat de rara, pe atat de necesara, oricand, oriunde si pentru oricine pluteste pe marea propriului destin.

Despre Radu Tudoran
Radu Tudoran (numele la naștere, Nicolae Bogza, n. 8 martie 1910, Blejoi, județul Prahova -- d. 18 noiembrie 1992, București) a fost un prozator român (frate al scriitorului Geo Bogza), autorul unor romane de mare succes: Un port la răsărit (1941) și Toate pînzele sus! (1954), ultimul ecranizat pentru televiziune în anul 1976.

fragment
  De ce Gherasim, grec de linga Pireu, precum il stiau toti, vorbea atit de limpede graiul romanesc, iar cind il iscodeai, isi lasa capul in jos, cogeamite om, sfios ca un copil ? Oare n-avea si el taina lui ?
  Pind si Ieremia... Anton Lupan nu bagase de seama, dar cind povestea despre nunta de la sacagiu, avea in glas un gust amarui, ca de simbure de mar strivitintre dinti...
  Taine peste tot ! De ce ne-ar mira ca si Anton Lupan isi avea taina lui ?
Se lasase noaptea de mult, noapte neagra, de martie, si adormise totul
in jur. Anton Lupan sedea pe chei, cu Pelerina aruncata pe umeri, cu picioarele atirnate deasupra apei, aplecat inainte, cu coatele rezemate pe genunchi, si-n vreme ce unda curgea domol la vale, gindurile lui urcau trudnic pe firul fluviului, in sus.
  Aceasta apa, care strdbatea orase si tari, ii era cunoscuta de mult, de saptesprezece ani impliniti, Ei ii leganase atitea visuri, incit i se parea ca au amindoi acelasi inceput. ii amintea drumul la
Giurgiu, in anul '65, cind lumea i se deschisese in fata indreptatindu-l sa-si spuna ca abia de atunci incepuse viata lui. La ceea ce fusese inainte se gindea mai putin.

Radu Tudoran - Toate panzele sus


Vezi si:
Ultimele carti adaugate
Autori
Autori la inceput
Dex Online - BiblioDex
Cuvinte cheie: Biblioteca online, Biblioteca virtuala, Carti online, Carti virtuale, Citeste online, Pdf, Word, Descarca, Download carti, citeste carti, carti electronice, literatura