Citeste online cartea "Planeta Cu Sapte Masti" de Gerard Klein

Citeste online cartea "Planeta Cu Sapte Masti" scrisa de scriitorul francez Gerard Klein. Citeste cartea electronica: "Planeta Cu Sapte Masti" disponibila in biblioteca noastra online.

Despre carte
Planeta cu șapte măști (1973) este o antologie de povestiri science fiction și fantasy aparținând scriitorului Gérard Klein, apărută doar în România, la editura Albatros, în colecția Fantastic Club. Ea cuprinde povestiri traduse din volumele Les Perles du temp (1958), Un chant de pierre (1966), precum și câteva povestiri inedite.

fragment
Luna lucea pe ecrane ca un ban de argint. Alungase stelele şi năvălea peste nava nemişcată în spaţiu.
— Va trebui să ne întoarcem. AtenÅ£ie!
— Călătoria n-a Å£inut cine ÅŸtie cât. N-o să avem mare lucru de povestit.
"Şi uite şi Luna, îşi spune căpitanul. Luna, cu faţa ei de brânză proaspătă, cu miile ei de guri ştirbe, cu pescarul care a prins marea ... Luna, care va privi în seara asta, căscându-şi toţi ochii, marele foc de artificii aprins în cinstea ei."
Racheta aluniză într-o mare vijelie. Pulberile descriseră cercuri largi, ca aripile unor păsări cenuşii. Apoi se lăsară încetişor, fără zgomot, pe fundul mării de vid. Îşi puseră ciudatele costume de protecţie semănând cu ale scafandrilor. Mergeau în ele ca nişte marionete cu sforile foarte destinse şi elastice.
— Deschide poarta, Fleury.
"Ce-i dincolo de ea? îşi spuse Fleury. Păduri, mai verzi şi mai paşnice decât cele de pe Pământ? Pajişti,pâraie? Sau un deşert? Sau un fund uscat de mare? Telescoapele şi ecranele nu ne-au minţit oare întotdeauna?"
Răsuci volanul. Percepu şuierul. Împinse poarta. Văzu un deşert imens, un ţinut pustiu. Ceilalţi se înghesuiau în spatele lui. Văzu un fulger gonind pe suprafaţa Lunii. Un fulger auriu, în care se amestecau două universuri
nespus de aride. Văzu deodată nişte dune acoperind craterele; o siluetă alergând de departe către el şi apropiindu-se fără a părea să vadă racheta, fără a părea să-i vadă.
Văzu un petic de albastru prăfuit, pe cerul negru; văzu stelele pălind; alţi oameni trecură alergând.
Îşi mişcă mâna. Se apucă să strige. Oameni pe Lună. Aer pe Lună. În zare, un mare turn de fier.
Aerul auriu se depărtă apoi, se topi şi dispăru.
— Ce-i, Fleury? EÅŸti nebun. Ai văzut ceva?
Celălalt şovăi:
— Am văzut oameni alergând. Am văzut un cer albastru. Am văzut o mare construcÅ£ie de fier. E cineva pe Lună.
— Păi nu suntem noi primii? spuse căpitanul. Să fi ajuns cineva pe
Lună înaintea noastră?
O cută neliniştită îi brăzda fruntea.
Năvăliră afară. Se afundaseră până la genunchi în praf. Căscară ochii.
Îşi suciră gâtul, încercând să privească dincolo de orizont.
Nimic. Nici turn. Nici oameni.






Gerard Klein - Planeta Cu Sapte Masti (colectie de povestiri)

Vezi ultimele carti adaugate
Autori la inceput
Cuvinte cheie: Biblioteca online, Biblioteca virtuala, Carti online, Carti virtuale, Citeste online, Pdf, Word, Descarca, Download carti, citeste carti, carti electronice, literatura,