"Identitatea Lui Bourne" de Robert Ludlum - carte online

Citeste online cartea "Identitatea Lui Bourne" scrisa de scriitorul american Robert Ludlum. Citeste cartea electronica: "Identitatea Lui Bourne" disponibila in biblioteca noastra online.

Daca doriti sa cumparati cartea in format clasic, o puteti face din libraria ELEFANT.RO. Pretul ei este 23,94 lei.

fragment
Apoi se agata din nou, dând iar din picioare... pâna-l simţi. Un obiect gros, unsuros, ce urma doar mişcările apei. Nu ştia ce e, dar era acolo, îl simţea, se putea agăţa de el.
Agaţă-te de el! Te va purta spre tihnă. Spre liniştea întunericului...
Primele raze ale soarelui străpunseră ceÅ£urile dinspre răsărit, făcând să scânteieze apele calme ale Mediteranei. Căpitanul micii ambarcaÅ£iuni de pescuit, cu ochii injectaÅ£i, cu mâinile zdrelite de frânghii, ÅŸedea la pupa, fumând o Gauloise, mulÅ£umit de priveliÅŸtea acestei mări netede. Aruncă o privire spre timonerie, unde fratele lui mai tânăr împinsese maneta înainte, ca să meargă mai iute. Mai era doar un membru în echipaj, care tocmai verifica un năvod, la câţiva metri mai încolo. Cei doi râdeau de ceva; semn bun, căci în noaptea care trecuse numai motive de râs nu avuseseră. De unde se iÅ£ise furtuna aia? ÃŽn buletinele meteo de la Marsilia nu se prevedea nimic, căci atunci ar fi rămas la adăpostul ţărmului. Voise să ajungă până în zori la locurile bune de pescuit aflate la optzeci de kilometri sud de La Seine-sur-Mer, dar nu cu preÅ£ul unor reparaÅ£ii costisitoare – ÅŸi ce reparaÅ£ii mai erau ieftine în ziua de azi? – ÅŸi nici cu preÅ£ul vieÅ£ii lui. Iar noaptea trecută a avut motive să se gândească la asta.
— Tu es fatigué, hein, mon frere?1îi strigă fratele lui zâmbind vesel. Va te coucher maintenant. Laisse-moi faire.2
— D’accord, răspunse fratele mai mare ÅŸi se ridică, aruncând Å£igara peste bord. PuÅ£in somn nu mi-ar strica. Era bine să ÅŸtii că la cârmă e frate-tău. Barca familiei ar trebui să fie întotdeauna pilotată de un membru al familiei; acesta are privirea mai ascuÅ£ită. Fie el ÅŸi un frate care vorbea cu accentul melodios al unui om cultivat. Auzi ce trăsnaie! După un an petrecut la universitate, frate-său voia să facă o compagnie. Cu o singură barcă, ce de mult nu mai era nouă. Trăznit. La ce i-au folosit cărÅ£ile lui noaptea trecută? Când compagnie aia era cât pe ce să se ducă la fund.
— PriviÅ£i! Acolo!
Era frate-său. Pare-se că nu va avea parte de somn din cauza privirii ascuţite a unui membru al familiei.
— Ce e? strigă el.






Robert Ludlum - Identitatea Lui Bourne

Vezi ultimele carti adaugate
Autori la inceput
Cuvinte cheie: Biblioteca online, Biblioteca virtuala, Carti online, Carti virtuale, Citeste online, Pdf, Word, Descarca, Download carti, citeste carti, carti electronice, literatura,