"Ciuma Alba" de Frank Herbert - carte online

Citeste online cartea "Ciuma Alba" scrisa de scriitorul american Frank Herbert. Citeste cartea electronica: "Ciuma Alba" disponibila in biblioteca noastra online.

O recenzie a cartii Ciuma Alba o puteti citi intrand pe link.

fragment
Nu trecură nici câteva secunde şi John fu oprit împreună cu alţi curioşi de cordonul de poliţişti şi voluntari care protejau zona incidentului de intruşi. John încercă să-şi facă loc cu coatele.
— SoÅ£ia mea! urlă el. Am văzut-o. Era acolo. SoÅ£ia mea ÅŸi copiii noÅŸtri!
Un poliţist îl apucă de ambele braţe şi-1 întoarse cu spatele, blocându-i vederea spre zona de stradă pe care stăteau împrăştiate bucăţile de carne sfârtecată şi sângerândă.
Gemetele răniţilor, strigătele disperate de ajutor şi ţipetele de oroare îl aduseră pe John într-o stare de furie oarbă. Mary are nevoie de minei Se luptă să scape din braţele poliţistului.
Mary! Era chiar în faţa...
Vin ambulanţele, domnule! Se va acorda imediat ajutor! Trebuie să vă liniştiţi. Acum nu puteţi trece.
O femeie, la stânga lui John, spuse:
— LăsaÅ£i-mă să trec. Sunt asistentă medicală.
Vocea ei, mai mult decât cuvintele poliţistului, îl linişti. Oamenii ajutau. Era chiar şi o asistentă medicală.
— Vor curăţa imediat locul, domnule, spuse poliÅ£istul. Vocea lui era enervant, înnebunitor de calmă. AveÅ£i o tăietură urâtă la cap. HaideÅ£i să vă ajut să ajungeÅ£i acolo unde sunt ambulanÅ£ele.
John îi permise poliÅ£istului să-l conducă. Printr-o spărtură în masa de oameni, văzu priviri curioase ÅŸi auzi voci la dreapta lui ooind ÅŸi chemându-l pe Dumnezeu să “vadă ce prăpăd” era acolo. Glasuri înspăimântate povesteau despre lucruri pe care John nu voia să le vadă. Dar, de ÅŸtiut, ÅŸtia! Văzuse, doar, fragmentele de imagini pe lângă poliÅ£istul care îl ajuta să ajungă la un spaÅ£iu liber lângă gardul parcului.
— AÅŸa, uÅŸurel, domnule, spuse poliÅ£istul. O să vină imediat cineva să aibă grijă de dumneavoastră. Apoi adresându-se cuiva nevăzut: Cred că a fost lovit de un fragment volant. Sângerarea pare a se fi oprit.
John stătea sprijinit cu spatele de un zid zgâriat de cărămidă, din care, în urma exploziei, încă se mai ridica praful. Sub picioare simÅ£ea scârţâind sticla spartă. Printr-o deschidere în masa de privitori se vedea un fragment din măcelul însângerat de la colÅ£ul străzii, oameni care se miÅŸcau ÅŸi se aplecau peste carnea sfârtecată. I se păru că recunoaÅŸte haina lui Mary în spatele unui preot îngenunchiat. Undeva în el exista chiar o înÅ£elegere a ceea ce vedea. Dar mintea lui rămânea îngheÅ£ată, rigid închisă între niÅŸte limite. Dacă ÅŸi-ar fi dat drumul să gândească liber; atunci evenimentele ar fi curs — timpul ÅŸi-ar fi reluat mersul... — un timp fără Mary ÅŸi fără copii. Era ca ÅŸi cum un grăunte minuscul de luciditate se păstrase intact în interiorul lui, un grăunte minuscul ca o piatră preÅ£ioasă, care înÅ£elegea, care ÅŸtia..., dar nimic altceva nu putea fi lăsat să miÅŸte.










Frank Herbert - Ciuma Alba


Vezi ultimele carti adaugate
Autori la inceput
Cuvinte cheie: Biblioteca online, Biblioteca virtuala, Carti online, Carti virtuale, Citeste online, Pdf, Word, Descarca, Download carti, citeste carti, carti electronice, literatura,