Citeste online cartea "Moarte în La Fenice" de Donna Leon

Citeste online cartea "Moarte în La Fenice" scrisa de scriitoarea americana Donna Leon. Citeste cartea electronica: "Moarte în La Fenice" disponibila in biblioteca noastra online.

Daca doriti sa cumparati cartea in format clasic, o puteti face din libraria Libris.ro. Este aparuta la editura Polirom si costa 9,99 lei. In plus, libraria Libris ofera transport gratuit la orice comanda.

fragment
— Ne cerem scuze, doamnelor şi domnilor, pentru deranj. Spectacolul se va relua acum.
Întorcându-se, directorul artistic bâjbâi trăgând de cortină, incapabil, pentru o clipă, să găsească locul prin care ieşise pe scenă. Două mâini s-au materializat din spatele cortinei, dând-o la o parte, şi directorul se strecură prin deschizătură, trezindu-se în podul gol unde în curând avea să moară Violetta. Din primele rânduri se auzeau răzbătând aplauzele cu jumătate de inimă care îl întâmpinau pe dirijorul secund ce îşi luase acum locul pe podium.
Cântăreţi, corişti, ajutoare de scenă s-au strâns de peste tot în jurul directorului, la fel de curioşi ca şi spectatorii, dar mult mai gălăgioşi. Deşi poziţia sa superioară îl ferea de obicei să aibă de-a face personal cu angajaţii companiei cu un statut inferior, acum nu mai era în stare să îi evite, să le evite întrebările, şoaptele.
— Nu-i nici o problemă, nu-i nimic, spuse fără să se adreseze cuiva anume, apoi făcu un gest adresat tuturor, încercând să-i împrăştie de pe scena unde se îngrămădiseră.
Muzica preludiului se apropia de sfârşit; curând, cortina avea să se dea la o parte, dezvăluind-o pe Violetta din acea seară, care acum stătea îngrijorată pe marginea patului din mijlocul scenei. Fasini îşi agită mâinile şi mai tare, iar cântăreţii şi ajutoarele de scenă se îndreptară către culise, continuând să şoptească între ei. Directorul mârâi furios către ei „Silenzio” şi aşteptă ca spusele sale să-şi facă efectul. Când văzu că se deschide cortina, mări pasul, grăbindu-se să se alăture directorului de scenă, care stătea la celălalt capăt, lângă doctoriţă. O femeie scundă, cu tenul măsliniu, aceasta aştepta sub un semn pe care scria „Nu fumaţi”, cu o ţigară neaprinsă în mână.
— Bună seara, doamnă doctor, spuse Fasini, făcând un efort să zâmbească. Femeia strecură ţigara într-un buzunar al taiorului şi dădu mâna cu el.
— Ce s-a întâmplat? întrebă în cele din urmă, în timp ce Violetta tocmai citea scrisoarea de la Germont tatăl.










Donna Leon - Moarte în La Fenice


Vezi ultimele carti adaugate
Autori la inceput
Cuvinte cheie: Biblioteca online, Biblioteca virtuala, Carti online, Carti virtuale, Citeste online, Pdf, Word, Descarca, Download carti, citeste carti, carti electronice, literatura,