Citeste online cartea "Pasarile" de Daphne Du Maurier

Citeste online cartea "Pasarile" scrisa de scriitoarea engleza Daphne Du Maurier. Citeste cartea electronica: "Pasarile" disponibila in biblioteca noastra online.

fragment
Fusese o pasăre, dar ce fel anume n-ar fi putut spune. Probabil că vîntul o mînase să-şi caute adăpost pe pervaz.
Închise fereastra şi se întoarse la pat, dar simţindu-şi degetul umezit, puse gura la zgîrietură. Pasărea îl rănise pînă la sînge. Se gîndi că în căutare de adăpost, speriată şi dezorientată, pasărea îl lovise pe întuneric. Se vîrî din nou în pat şi încercă să adoarmă.
Deodată bătaia se porni din nou. de data asta mai puternică, mai insistentă, iar soţia, trezită de zgomot, se întoarse spre el şi-i spuse :
— Du-te ÅŸi închide fereastra, Nat. zdrăngăne.
— Am fost, dar e o pasăre care încearcă să intre în casă. N-auzi vîntul ? Bate dinspre răsărit ÅŸi împinge păsările să-ÅŸi caute adăpost.
— GoneÅŸte-le ! Nu pot să dorm din cauza zgomotului. Nat se duse din nou la fereastră ÅŸi de data asta, cînd o deschise, pe pervaz văzu aÅŸezate nu una ci zeci de păsări ; se repeziseră toate spre el, atacîndu-l.
Nat strigă, lovi cu braţele, le goni. Ca şi prima, îşi luară zborul peste acoperiş şi dispărură. Lăsă iute geamul jos şi puse zăvorul.
-— Ai auzit ? întrebă el. S-au repezit la mine. Au încercat să-mi scoată ochii.
Rămase lîngă fereastră, scrutînd întunericul, dar nu reuşi să distînga nimic. Soţia, toropită de somn, mormăi ceva din pat.
— Nu pricep, spuse Nat înfuriat de reacÅ£ia ei. Å¢i-am spus că pe pervaz s-au adunat păsări care încearcă să intre în casă.
Deodată, dinspre camera copiilor pe partea opusă a coridorului, se auzi un strigăt de spaimă.
— E Jill, spuse soÅ£ia care. trezită de zgomot, se ridicase în capul oaselor. Du-te să vezi ce s-a întîmplat
Nat aprinse lumînarea dar cînd deschise uşa de la dormitor să traverseze coridorul, curentul de aer o stinse.
Urmă un al doilea ţipăt îngrozit, de data asta de la amîndoi copiii, şi orbecăind, ajunse la ei în cameră; simţi în întuneric fîlfîit de aripi. Fereastra era larg deschisă. Prin ea intrau păsările,lovind mai întîi tavanul şi pereţii,
Pe urmă virau brusc în mijlocul zborului şi se repezeau spre paturile copiilor.

Despre autoare
Daphne du Maurier (n. 13 mai 1907 - d. 19 aprilie 1989) a fost o scriitoare britanică. A scris Rebecca, Verișoara mea Rachell, Hanul Jamaica, Generalul Regelui și Golful Francezului. Un roman gotic, plin de intrigi, care amintește de opere celebre cum ar fi Jane Eyre - Charlotte Bronte și La răscruce de Vânturi - Emily Bronte. Roman de acțiune dar și de dragoste, cu o atmosferă adesea sumbră și trăbătut de suspans (nu întâmplător unele din romane au fost ecranizate de Alfred Hitchcock).










Daphne Du Maurier - Pasarile

Vezi ultimele carti adaugate
Autori la inceput
Cuvinte cheie: Biblioteca online, Biblioteca virtuala, Carti online, Carti virtuale, Citeste online, Pdf, Word, Descarca, Download carti, citeste carti, carti electronice, literatura,