"Femeia de Ciocolata" de Gib Mihaescu - carte electronica

Citeste online cartea "Femeia de Ciocolata" scrisa de scriitorul roman Gib Mihaescu. Citeste cartea electronica: "Femeia de Ciocolata" disponibila in biblioteca noastra online.

Citeste si alte carti de Gib Mihaescu
Donna Alba
Rusoaica
Zilele si noptile unui student intarziat

Daca doriti sa cumparati cartea in format clasic, o puteti face din libraria Elefant.ro. Pretul ei este 8,57 lei (redusa de la 11,90 lei).
Puteti cumpara cartea si din libraria Libris.ro. Pretul ei este 10.47 lei (redusa de la 11,90 lei). Libris are transport gratuit pentru orice comanda.

Titlu: Femeia de Ciocolata
Autor: Gib Mihaescu
Domeniu: Fictiune, Literatura romana, Literatura Romana Clasica
Editura: ALLFA
Anul aparitiei: 2012
Tip coperta: Brosata
Numar pagini: 104





Comanda cartea


Despre cartea "Femeia de Ciocolata"
Negrisor este obsedat de domnisoara Eleonora femeia cu tenul ciocolatiu si se refugiaza in imaginatie. Gelos pe rivalul sau Modreanu, il ucide in inchipuire, afland mai apoi ca acesta a fost gasit mort si in realitate. Dar spectrul acestuia apare in viata reala, incurcand planurile lui Negrisor de a trai experienta erotica cu femeia atat de dorita...

Despre Gib Mihaescu
Gib I. Mihăescu (n. 23 aprilie 1894, Drăgășani - d. 19 octombrie 1935, București) a fost un prozator, romancier și un dramaturg român interbelic. A fost decorat pentru acte de bravură în timpul primului război mondial... citeste toata biografia lui Gib Mihaescu


fragment
— Eu nu cad în prăpastie, decât dacă vreau.
Şi când erau musafiri la dânsa, domnişoara Eleonora chema pe Negrişor de la fereastră. Afară numai când printre aceştia se întâmpla să fie Modreanu.
Lucru curios! Modreanu era mai scund, mai slab, chiar pipernicit ÅŸi nici n-avea o figură cu adevărat frumoasă, aÅŸa cum era a lui NegriÅŸor — cu pieliÅ£a de fildeÅŸ, cu părul cenuÅŸiu ÅŸi cu umbra verzuie a mustăţii rase, sub nas. Modreanu avea, e drept un cap bărbătesc, dar era aÅŸezat pe umeri ÅŸi trup de copil, însă avea o gură cam largă, încovoiată circumflex, pe bărbie ÅŸi o limbă lungă ÅŸi ascu-Å£ită ca de cameleon. Lui NegriÅŸor i se părea un arc c-o săgeată. Vorbea pe un ton galeÅŸ care nu putea fi decât prefăcut.
Când cineva nu-i împărtăşea părerile sau îl întrerupea, vârful limbii lungi se repezea ca un ac de tăun. Cu multe lucruri văzute şi nevăzute, compara Negrişor, gura şi limba aceea! El nu putea înţelege cum toţi ascultătorii se prăpădeau de râs, când Modreanu lua la rând pe vreunul dintre dânşii, cu toate că nimeni nu scăpa de vârful să-geţilor lui. Pentru Negrişor însă săgeţile acestea nu erau muiate în nici un fel de duh.
Dar domnişoarei Eleonora îi plăcea mult să-l asculte şi uita atunci cu totul de Negrişor, care se bălăbănea cu burta pe parmalâcul ferestrei, ca un călăreţ de la circuri ridicându-se pe spinarea unui cal în goană ameţitoare.

Gib Mihaescu - Femeia de Ciocolata


Vezi si:
ultimele carti adaugate
Autori
Autori la inceput
Dex Online - BiblioDex
Cuvinte cheie: Biblioteca online, Biblioteca virtuala, Carti online, Carti virtuale, Citeste online, Pdf, Word, Descarca, Download carti, citeste carti, carti electronice, literatura