Citeste online cartea "Pulbere de Stele" de Neil Gaiman

Citeste online cartea "Pulbere de Stele" scrisa de scriitorul britanic Neil Gaiman. Citeste cartea electronica - roman fantastic: "Pulbere de Stele" disponibila in biblioteca noastra online.

Daca doriti sa cumparati cartea in format clasic, o puteti face din libraria ELEFANT.RO. Pretul ei este 22,43 lei.





fragment
     Avea păr castaniu ca alunele, ochi căprui ca alunele şi pistrui de culoare alunelor. Era de înălţime medie şi vorbea lent. Zâmbea uşor, iar zâmbetul îi ilumina faţa din interior. Visa – atunci când visa cu ochii deschişi pe pajiştea tatălui său – să părăsească satul Wall şi farmecul imprevizibil al acestuia, ca să se ducă la Londra, la Edimburgh, la Dublin sau în alt oraş mare, în care viaţa nu depindea de modul în care bătea vântul. Lucra în ferma tatălui său şi nu deţinea nimic, cu excepţia unei căsuţe pe un cimp îndepărtat, care-i fusese dată de părinţii săi.
     În luna aprilie veniseră în Wall vizitatori pentru bâlci, iar Dunstan era supărat din cauza asta. Hanul domnului Bromios, A şaptea coţofană, în mod normal o coşmelie cu camere goale, se umpluse cu o săptămână înainte, iar străinii începuseră să închirieze camere în ferme şi în case particulare, plătind pentru găzduire cu monede ciudate, cu ierburi şi cu mirodenii, ba chiar şi cu pietre preţioase.
   Pe măsură ce se apropia ziua bâlciului, atmosfera de aşteptare creştea. Oamenii se trezeau mai devreme, numărau zilele, numărau minutele. Paznicii de la poarta din zid erau neliniştiţi şi nervoşi. Printre copacii de la marginea pajiştii se mişcau siluete şi umbre.
     În A şaptea coţofană, Bridget Comfrey, care era considerată de toţi drept cea mai frumoasă ospătăriţă văzută vreodată, provoca fricţiuni între Tommy Forester, cu care fusese văzută plimbându-se în anul precedent, şi un bărbat uriaş cu ochii negri şi cu o maimuţă mică şi chiţcăitoare. Bărbatul vorbea prea puţin în engleză, dar zâmbea expresiv de fiecare dată când se apropia Bridget.
   La barul din cârciuma, clienţii obişnuiţi stăteau într-o apropiere stânjenitoare de vizitatori şi-şi spuneau:
   — E doar din nouă în nouă ani.
   — Se zice că în vechime era în fiecare an, la mijlocul verii.
   — Întreabă-l pe domnul Bromios. El ştie.


Despre carte
Pulbere de stele (1999) (titlu original Stardust) este primul roman scris doar de Neil Gaiman și este însoțit, de obicei, de ilustrații realizate de Charles Vess. Pulbere de stele are un ton și un stil diferite de majoritatea prozelor de ficțiune ale lui Gaiman, fiind scris în tradiția fantasy englezească pre-J. R. R. Tolkien și călcând pe urmele unor autori ca Edward Plunkett și Hope Mirrlees. El povestește aventurile unui tânăr din satul Wall, care mărginește magica Lume a Zânelor.

În 2007, cartea a fost ecranizată în filmul Pulbere de stele, primind în general aprecieri pozitive. Gaiman a făcut unele referiri la posibilitatea unei continuări sau, cel puțin, la o altă carte în care să apară satul Wall.


Despre autor
Neil Richard Gaiman (n. 10 noiembrie 1960) este un autor britanic de povestiri și romane science fiction și fantasy, romane ilustrate, BD, teatru radiofonic și film. Printre lucrările sale de referință se găsesc seria BD The Sandman și romanele Pulbere de stele, Zei americani, Coraline și Cartea cimitirului. Scrierile lui Gaiman au câștigat numeroase premii, printre care Hugo, Nebula și Bram Stoker, precum și medalia Newbery în 2009 și medalia Carnegie în literatură în 2010.
Este primul autor care a câștigat atât medalia Newbery cât și medalia Carnegie pentru aceeași lucrare. Entuziasmul în creștere al fanilor săi a făcut să fie numit un "star rock" al lumii literare .









Neil Gaiman - Pulbere de Stele

Vezi ultimele carti adaugate
Autori la inceput
Cuvinte cheie: Biblioteca online, Biblioteca virtuala, Carti online, Carti virtuale, Citeste online, Pdf, Word, Descarca, Download carti, citeste carti, carti electronice, literatura,