"Printesa" de Elizabeth Thornton - carte online

Citeste online cartea "Printesa" scrisa de scriitoarea scotianca Elizabeth Thornton. Citeste cartea electronica "Printesa" disponibila in biblioteca noastra online.

Citește și cartea Împotriva rațiunii de Elizabeth Thornton





fragment
- De ce vrei sa te casatoresti cu mine, Michael?
Imediat regreta intrebarea. Doar stia ca avea sa-l refuze. Acum va trebui sa para interesata de raspuns.
- Printul Michael, o corecta el fara sa-i ierte adresarea prea familiara. Pentru ca, lady Rosamund, sint de parere ca vei fi o printesa ideala.
O printesa ideala. Cuvintele acestea ii facura placere lui Rosamund. Asa o numeau ziarele de cind printul Michael de Kolnbourg ii acorda toata atentia. Trist era ca ar fi putut chiar fi o printesa ideala.
   Era fiica unui duce. Ducea o viata lipsita de griji. Inca de mica fusese initiata in toate artele cu specific feminin, esentiale pentru o sotie de nobil. Nu frecventase niciodata vreo scoala, nu avusese un iubit si nu fusese vreodata sarutata. Nu avusese aventuri.
   Ce pacat ca nu se nascuse baiat! Lucrurile ar fi stat altfel. Avea doi frati, pe Caspar, cel mai mare, si pe Justin, mai mic cu trei ani decit ea. Facusera o multime de minuni impreuna, cum ar fi turul Europei si lupta pentru rege si tara. Despre altele insa se presupunea ca ea nu trebuie sa stie... Ultimei amante a lui Caspar i se spunea La Contessa si era bogata, pretentioasa, cu temperament de tigroaica.
   Un zimbet ii flutura pe buze. Temperamentul Contesei nu s-ar potrivi niciodata cu cel al fiicei unui duce, bineinteles. Ea fusese crescuta in spiritul politetei pe care trebuia sa o manifeste incepind cu Maiestatea sa si sfirsind cu ultimul servitor. Cunostea in detaliu toate regulile protocolului. stia intotdeauna in ce parte a mesei sa se aseze la cina, stia in fata cui se cuvenea sa faca o reverenta si in fata cui, nu. Conversatia reprezenta punctul ei forte, in afara de momentele in care mintea ii zbura altundeva, si uita unde se afla. Daca ar fi sa se descrie printr-un cuvint, acela ar fi... dulce.






Elizabeth Thornton - Printesa






Vezi ultimele carti adaugate
Autori la inceput
Cuvinte cheie: Biblioteca online, Biblioteca virtuala, Carti online, Carti virtuale, Citeste online, Pdf, Word, Descarca, Download carti, citeste carti, carti electronice, literatura,