Citește cartea Împotriva Rațiunii de Elizabeth Thornton

Citește online cartea "Împotriva Rațiunii" scrisă de scriitoarea scoțiancă Elizabeth Thornton. Citește cartea electronica "Împotriva Rațiunii" disponibila in biblioteca noastra online.

Citește și cartea Prințesa de Elizabeth Thornton

fragment
Cadavrul inca nu se racise.
Ofiterul Rankin iși ridica gulerul hainei, pentru a se apara impotriva burnitei care se transforma rapid in lapovita. Vremea și faptul ca se afla in plina noapte in Hyde Park ii dadeau fiori.
Se apleca și orienta lumina felinarului, ca sa vada mai bine. In indelungata sa cariera cercetase nenumarate crime, dar așa ceva nu mai intalnise. Victima era legata de trunchiul unui stejar inalt și trupul ii era aplecat inainte, intinzand sub greutatea lui franghia. Omul fusese impușcat in cap, undeva aproape de urechea stanga; eșarfa de la gat era plina de sange.
Rankin ridica privirea și-i facu semn asistentului sau, nou venit la Bow Street Office, care parea ca nu se simte deloc bine. Pentru Willis aceasta era prima noapte in care se afla de garda, iar Rankin regreta acum ca nu fusesera chemati pentru un jaf, ci pentru o crima.
Willis ezita putin, dar pana la urma se apleca și el langa șeful lui și privi atent victima. In spatele lor, la o distanta mica, se aflau gardianul de noapte și tanarul elegant care daduse alarma.
- Urata treaba, spuse gardianul.
Pe el nu-l impresionau astfel de scene. Ca veteran al campaniei din Spania, vazuse scene mult mai dure.
Rankin nu raspunse. Incerca sa-și dea seama cum fusese comisa crima. Victima era in genunchi, avea gleznele imobilizate s mainile legate la spate. Nu erau urma de incaierare, insa era destul de greu de observat ceva clar in intunericul acela. Victima avea barbia in piept si cu greu isi putea da seama daca pe fata existau rani. Ar fi trebuit sa-i ridice capul. Gindindu-se si la repulsia lui Willis, Rankin hotari sa nu atinga cadavrul si sa astepte sosirea medicului legist

Citește cartea "Împotriva Rațiunii" de Elizabeth Thornton


Vezi ultimele carti adaugate
Autori la inceput
Cuvinte cheie: Biblioteca online, Biblioteca virtuala, Carti online, Carti virtuale, Citeste online, Pdf, Word, Descarca, Download carti, citeste carti, carti electronice, literatura