"Iubiri Paralele" de Cella Serghi - carte online

Citeste online cartea "Iubiri Paralele" scrisa de scriitoarea romana Cella Serghi. Citeste cartea electronica "Iubiri Paralele" disponibila in biblioteca noastra online.

Daca doriti sa cumparati cartea in format clasic, o puteti face din libraria ELEFANT.RO. Pretul ei este 9,5 lei, la reducere in acest moment.





fragment
La fiecare fereastr , o pereche de ă ochi. La etajul întâi, Elena, în negru, o cruce mare îi luceşte pe piept. Silueta dispare după draperie, dar ochii i se aprind ca nişte faruri.
La mansardă, Clemansa. Păr vopsit, ca pana corbului, zulufi, panglicuţe. Artemiza, octogenară, cu parul alb, tuns băieţeşte; spatele sprijinit pe un maldăr de perne; de-a lungul divanului, o banchetă plină de cărţi, caiete, dicţionare, reviste. Pe genunchii osoşi care se desenează sub pătura moale, gălbuie, ţine, pe un carton, o foaie albă, o carte, un dicţionar.
— The love that follows us, sometimes is our trouble.
— Ce-ai spus?
— Dragostea este adesea motiv de tulburare.
— Nu pricep, Miso.
— Nici comentatorii englezi nu înÅ£eleg sensul exact.
— De comentatori îţi arde? Fata noastră a leÅŸinat.
— Cum a noastră? Elena e proprietate indiviză? ÃŽÅ£i aparÅ£ine integral, ClemiÅŸor. Ai făcut-o justae nuptiae.
— Cum?
— Åžtii foarte bine cum ai făcut-o. Slavă Domnului, ai fost măritată de două ori. Primul, tatăl LenuÅ£ii, ÅŸi-a luat câmpii în luna de miere, al doilea…
Dar Clemansa e la fereastră, agitată, îngrozită.
— Vine, vine camionul…
— Se apropie furtuna…
— Cerul e senin, Miso.
— Când nepotul tău cântă Cavalcada Walkiriilor presimte furtuna. I-auzi! Fortissimo… pam… pam… pam…





Cella Serghi - Iubiri Paralele

Vezi ultimele carti adaugate Autori la inceput Cuvinte cheie: Biblioteca online, Biblioteca virtuala, Carti online, Carti virtuale, Citeste online, Pdf, Word, Descarca, Download carti, citeste carti, carti electronice, literatura,