Citeste "Dragostea in vremea holerei" de Gabriel Garcia Marquez

Citeste online cartea de dragoste "Dragostea in vremea holerei" scrisa de scriitorul columbian Gabriel Garcia Marquez. Citeste cartea electronica "Dragostea in vremea holerei" disponibila pe biblioteca noastra online.

fragment
— Când o să-l găsiÅ£i, să fiÅ£i foarte atent, îi spuse el medicinistului. De obicei au nisip în inimă.
Apoi se întoarse spre comisar, vorbindu-i ca unui subaltern. ÃŽi ceru să grăbească toate formalităţile, pentru ca înmormântarea să aibă loc chiar în după amiaza aceea ÅŸi cu cea mai mare discreÅ£ie. Spuse: „O să vorbesc ÅŸi eu mai târziu cu primarul." Åžtia că Jeremiah de Saint Amour, care era de o austeritate primitivă, câştiga cu arta lui mult mai mult decât avea nevoie pentru a-ÅŸi duce traiul zilnic, aÅŸa încât într-unul din sertare se aflau probabil suficienÅ£i bani pentru cheltuielile de înmormântare.
— Dar dacă nu-i găsiÅ£i, n-are nici o importanţă, a continuat el. O să am eu grijă de toate.
A mai hotărât ca ziariÅŸtilor să li se spună că fotograful murise de moarte bună, deÅŸi era încredinÅ£at că ÅŸtirea nu prezenta prea mare interes pentru ei. Åži adăugă: „Dacă e nevoie, o să vorbesc chiar eu cu guvernatorul." Comisarul, un funcÅ£ionar conÅŸtiincios ÅŸi servil, ÅŸtia că rigurozitatea maestrului în problemele civile îi exaspera chiar ÅŸi pe prietenii lui cei mai apropiaÅ£i, ÅŸi tocmai de aceea era nedumerit de uÅŸurinÅ£a cu care, de data aceasta, trecea peste toate formalităţile legale pentru a grăbi înmormântarea. Singurul lucru cu care nu putea fi de acord era să intervină pe lângă arhiepiscop pentru ca Jeremiah de Saint Amour să fie îngropat în pământ sfinÅ£it. Parcă jenat de propria-i impertinenţă, comisarul încercă să se scuze.
— După câte am înÅ£eles eu, omul ăsta era un adevărat sfânt.
— Mai mult decât atât, spuse doctorul Urbino. Un sfânt ateu. Dar ciudăţeniile astea numai Dumnezeu singur le poate judeca.
Departe, în celălalt capăt al oraşului colonial, răsunară clopotele catedralei, care băteau de liturghie. Doctorul Urbino îşi puse ochelarii cu lentile înguste şi rame de aur şi şi consultă micul ceas prins cu un lanţ de jiletcă, un ceas pătrat şi fin, al cărui capac se deschidea cu un resort: încă puţin şi pierdea slujba de Rusalii.

"Dragostea in vremea holerei" de Gabriel Garcia Marquez


Vezi ultimele carti adaugate
Autori la inceput
Cuvinte cheie: Biblioteca online, Biblioteca virtuala, Carti online, Carti virtuale, Citeste online, Pdf, Word, Descarca, Download carti, citeste carti, carti electronice, literatura, romane de dragoste