Citeste online Winnetou și Pirații de Karl May

Citeste online cartea "Winnetou Si Piratii" scrisa de Karl May
Cumpara cartea "Winnetou" de Karl May

fragment
— Mare, te înapoiezi la hotel, mă aştepţi acolo.
— Am înţeles, domnule conte ! răspunse Mare Letrier, îndreptîndu-se către vizitiu, şi zîmbind mulţumit.
— Aşa mai zic şi eu ! De data asta, voi putea sta în locul stăpînului! Intră el în trăsură, dar cînd vru să se facă comod, observă cu stupoare că se mai suise cineva în cupeu. Ce te-a găsit, domnule ? îl luă la rost pe vizitatorul nepoftit: Pleacă din trăsură, dacă nu vrei s-o păţeşti.
— Las-o uşurel !...
Acesta a fost singurul răspuns ; exclamaţia fusese ciudat de tăioasă, ca şi cum un rîs ar fi mîrîit înainte de a se repezi asupra prăzii. Probabil că Mare cunoştea acest ton ameninţător, deoarece părăsi în grabă cupeul.
— Pe toate spiritele ! Dumneavoastră sînteţi... ? Îl apucase o stranie nelinişte.
— La bord cu tine ! Lîngă vizitiu, Mare Letrier ! şuieră domnul, scurt, imperativ.
În clipa următoare, Mare se afla pe capra vizitiului. Cupeul plecă. Înăuntru, străinul se tolăni comod pe perne şi rămase liniştit pînă ajunse la hotelul în care locuia vicontele Francois de Bretigny.
Fără a aştepta să i se deschidă uşa, necunoscutul coborî, aruncă servitorului contelui un „jos cu tine !", poruncitor, şi intră în sala de primire a hotelului, unde îl întîmpină recepţionerul.
— Apartamentul pe care l-am rezervat este gata ?
— Da, domnule. Permiteţi-mi să vi-l arăt.
Ajuns sus, străinul comandă o cină suculentă şi îl avertiză pe chelner că îl va servi chiar Mare.
Acesta observase uluit că apartamentul străinului se afla lîngă apartamentul stăpînului său. Se oprise în apropiere, tăcut, pînă cînd fu chemat. În vreme ce chelnerul se îndepărta, misteriosul vizitator aruncă pelerina şi veni în faţa lui Mare Letrier, cu mîinile în şolduri.
— Ei ?

"Winnetou Si Piratii" de Karl May
citeste cartea pe tot ecranu


Vezi ultimele carti adaugate
Ajuta site-ul cu un articol
Cuvinte cheie: Biblioteca online, Biblioteca virtuala, Carti online, Carti virtuale, Citeste online, Pdf, Word, Descarca, Download carti, citeste carti, carti electronice, literatura,