Citeste online cartea Al Doilea Amant Al Doamnei Chatterley de Clifford Moore (Felix Aderca)

Citeste online cartea "Al Doilea Amant Al Doamnei Chatterley" scrisa de Clifford Moore - Felix Aderca, publicat prima oară în 1933 și se vrea a fi o continuare a romanului notoriu interzis la vremea publicarii sale, in perioada interbelica – Amantul doamnei Chatterley de D. H. Lawrence. Romanul "Al Doilea Amant Al Doamnei Chatterley" este o creatie savuroasa, ce ne surprinde prin inovatie si amanunte picante, nerespectand conventiile sexuale sau sociale si ne captiveaza, in acelasi timp, prin fiecare fila ce descrie puterea vindecatoare a dragostei carnale.

fragment
   Cu trei ani înainte de această neaşteptată catastrofă, la Londra, într-o seară de plictiseală şi singurătate, Hilda, care venise din Scoţia să se amuze puţin înainte de a-şi duce copiii la Noul St. Ives, i-a telefonat lui Duncan Forbes, pictorul taciturn care o iubise fără noroc pe Constanţa.
   — Duncan? Aici, sora Constanţei... Hilda! Nu, Constanţa nu e cu mine. N-am ce-ţi face, e cu bărbatul ei, la Noul St. Ives. Dar n-ai vrea să te mulţumeşti cu o compensaţie intelectuală? Ah, Duncan, mă plictisesc cumplit... Deşi toată iumea crede că nu e nimic mai vesel şi mai amuzant pe acest pămînt decît să fii femeie divorţată!... Să mă iei în căsătorie? Nu, Duncan, nu-ţi cer un sacrificiu atît de mare.. Şi, pe urmă, băieţii mei sînt aproape flăcăi: John are 6 ani şi Samuel 7. Ce-ar zice dacă le-aş aduce în casă, aşa, deodată, un tată?... Ce faci!? Cercetezi nişte... Lasă revistele cu sculptură neagră şi du-mă undeva, la un cabaret, la o cafenea, la un club, la un spectacol, fie şi la „Othelo" de Shakespeare, dacă actriţa care-o joacă pe Desdemona e ispititoare şi pentru femei... La o comedie jucată de o trupă din Paris?... S-a făcut, Duncan. Eşti un înger!..
În seara aceea Duncan Forbes, pictorul sumbru, a fost un prieten perfect. Dacă ar fi fost ceva mai mult, dacă în ochii lui negri ar fi scăpat o singură scînteie, i-ar fi şoptit: „Duncan, ai fi meritat să fii bărbatul Constanţei. Ce păcat că nu eşti, ce păcat!" Duncan însă tăcuse toată seara, nu avusese asupra actorilor nici o părere, iar ochii lui priviseră cu o fixitate şi placiditate de orb. „Şi acest om s-a făcut pictor!" gîndi Hilda.
Cercetînd sala, îl descoperise într-o lojă pe Lewis Gray. Ce surpriză, fostul ei soţ! Cum se schimbase.., încărunţise. In antract îl văzu vorbind însufleţit şi totuşi grav cu doi domni mai tineri care-l ascultau foarte respectuoşi. Hilda îşi aminti că Lewis era cu zece ani mai în vîrstă ca ea, dar cum de îmbătrînise aşa de repede? Nu avea, totuşi, decît 42 de ani, ceea ce, la bărbaţi, e încă o vîrstă tînără! Se despărţiseră prin bună înţelegere, aşa cum se şi luaseră, fără nici un sentiment. Divorţul venise la timp pentru Hilda. Trebuia tocmai să plece cu sora ei la Veneţia, s-o mai scoată pe biata Constanţa de la Wradby, din respiraţia înăbuşitoare a lui Sir Clifford Chatterley.

Citește cartea electronică "Al Doilea Amant Al Doamnei Chatterley" de Clifford Moore (Felix Aderca)


Cuvinte cheie: Biblioteca online, Biblioteca virtuala, Carti online, Carti virtuale, Citeste online, Pdf, Word, Descarca carti, Download carti, citeste carti, carti electronice, literatura,