Citește romanul polițist Cărțile pe Masă de Agatha Christie

Citește cartea roman polițist "Cărțile Pe Masă" scris de Agatha Christie.

Cărțile pe masă este un roman polițist de ficțiune al autoarei engleze Agatha Christie, publicat pentru prima dată în Marea Britanie de Collins Crime Club la 2 noiembrie 1936 și în SUA de Dodd, Mead and Company în anul următor. Ediția din Marea Britanie a fost vândută cu amănuntul la șapte șilingi și șase peni, iar ediția din SUA la 2,00 USD.

Cartea Cărțile pe masă prezintă personajele recurente ale lui Hercule Poirot, Colonelul Race, Superintendent Battle și scriitoarea polițistă Ariadne Oliver care își face prima apariție într-un roman cu detectivul particular Hercule Poirot. Cei patru detectivi și patru posibili suspecți joacă bridge după cina cu domnul Shaitana. La sfârșitul serii, domnul Shaitana este descoperit ucis. Identificarea criminalului, potrivit autorului, depinde în întregime de discernământul psihologiei suspecților.

Acest roman a fost bine primit la prima tipărire și în recenziile ulterioare. S-a remarcat pentru umorul său, pentru subtilitatea scrisului, indicii bune și scrisul precis, arătând o îmbunătățire continuă a stilului de scriere al autoarei în acest, al douăzecilea ei roman. Un critic mai târziu a considerat acest lucru o treaptă superioară a romanelor ei, iar altul a considerat că este cel mai original, cu un final surpriză genial.


fragment
— Scumpul meu domn Poirot ! spuse o voce dulce şi prefăcută, o voce cu intonaţii studiate, lipsită de impulsivitate şi spontaneitate.
Hercule Poirot se întoarse şi salută, strângînd politicos tnîna interlocutorului său.
In privirea detectivului belgian, apăru o expresie neobişnuită.
S-ar fi spus că întîlnirea aceasta neaşteptată, deştepta în el o emoţie de o rară calitate.
— Scumpul meu doma Shaitana ! răspunse el.Amîndoi făcură o pauză, ca doi duelişti care se pregătesc de atac. Erau înconjuraţi de un elegant public londonez care murmura :
Incîntător,   admirabil !
— Sînt adevărate minuni, nu-i aşa ?
Acestea se petreceau la Expoziţia Tahachenior de la Wessex-House, la Londra. Preţul de intrare : o guinee, în beneficiul   spitalelor  londoneze.
Domnule, reluă Shaitana, e o plăcere să vă întîlnesc, În acest moment nu e nici un amator de spânzurătoare sau de ghilotină    E oare sezonul mort în lumea crimei?  Sau trebuie să  se comită vreun furt aici, azi după amiază?... M-ar distra enorm, eventualitatea aceasta.
— V-ai domnule, răspunse Poirot, mă plimb pe-aici ca orice burghez cumsecade.
O clipă, atenţia domnului Shaitana fu prinsă de apariţia unei încintătoare fete, avînd   pe-o  parte a  capului  între bucle, trei cornuri ale abundenţei din pai. Domnul Shaitana se repezi înaintea ei :
— Scumpă prietenă, de ce n-ai venit la mine la magnifica mea recepţie ? Am avut o mulţime de lume necunoscută, o femeie chiar m-a întrebat : „Ce mai faci ?". Şi a adăugat : „La revedere şi mulţumesc !". Săraca, probabil că era de la ţară. In timp ce încîntătoarea persoană răspundea aşa cum se cuvine, Poirot observă frumosul ornament care umbrea buza, supenoară a d-lui Shaitana.


"Cartile Pe Masa" de Agatha Christie


Cuvinte cheie: Biblioteca online, Biblioteca virtuala, Carti online, Carti virtuale, Citeste online, Pdf, Word, Descarca, Download carti, citeste carti, carti electronice, literatura,