"Star Cluster" de A. E. van Vogt - carte online

Citește online cartea "Star Cluster" scrisă de scriitorul canadian A. E. van Vogt. Citește cartea electronică "Star Cluster" disponibilă în biblioteca noastră online.

The Mixed Men este un roman complet de nuvele È™tiinÈ›ifico-fantastice ale scriitorului canadian-american A. E. van Vogt, care se concentrează pe descendenÈ›ii micÈ™ti ai superoamenilor Dellian È™i a fiinÈ›elor umane. Titlul romanului este preluat din nuvela SF a lui van Vogt din 1945 „Mixed Men”, care a fost nominalizată la un premiu Retro-Hugo în 1996. PoveÈ™tile publicate în roman au fost lansate iniÈ›ial între anii 1943 È™i 1945 în Astounding SF, romanul fiind publicat pentru prima dată într-un tiraj de 5.000 de exemplare în 1952 de către Gnome Press È™i o ediÈ›ie din 1955 Berkley Books sub titlul Mission to the Stars.

Romanul cuprinde următoarele lucrări:

"The Mixed Men" (1945) - nuveletă
"Concealment" (1943) - povestire
"The Storm" (1943) - nuveletă
"Lost: Fifty Suns" - (ro. Pierdut: Cincizeci de sori) nuveletă nepublicată anterior

intriga
Navigând prin Norul lui Magellan, nava pământeană Star Cluster descoperă un post de pază al unor emigranti de pe Pământ care au format civilizatia din Fifty Suns. Lady Laurr, conducătoarea navei se hotărăste să găsească planetele acestei civilizatii, pentru a le aduce sub conducerea unitară a Pământului.

Civilizația este formată din dellieni, urmasii celor care au fugit cu 15.000 de ani în urmă de pe Pământ, pentru a scăpa de pogromul pornit împotriva lor deoarece îsi dezvoltaseră capacităti extraordinare care îi apropiau de roboti. Alături de ei se află non-dellienii, urmasii oamenilor obisnuiti care i-au ajutat pe dellieni să fugă de pe Pământ. Între timp, a apărut si o a treia rasă, dellhibrizii, care îmbină caracteristicile celorlalte două, având două creiere si capacităti psihice dezvoltate. Acestia au un statut ingrat, fiind tinuti într-o stare de supunere, datorită capacitătilor lor. Sosirea navei Star Cluster pare să le ofere sansa de a porni revolutia pe care ei o doresc demult.

Conducătorul dellhibrizilor, Maltby, se află în custodia dellienilor si luptă alături de ei, dar, pe ascuns, caută să obtină avantaje pentru poporul său. Prima bătălie dintre civilizatia din Fifty Suns si oamenii de pe Star Cluster le dă câstig de cauză celor din urmă. Dellienii si non-dellienii încearcă atunci un subterfugiu, desemnându-l pe Maltby să îi conducă spre o furtună spatială. Inducându-i lui Maltby o dragoste puternică pentru amiralul lui Star Cluster, Lady Laurr, pământenii descoperă trucul în ultima clipă si reusesc să scape, dar Maltby si Lady Laurr esuează pe planeta S. Doradus.

Rămasă singură pe planetă cu dellhibridul, Lady Laurr se îndrăgosteste de el si cei doi se căsătoresc. După ce sunt recuperati de echipajul de pe Star Cluster, între pământeni, dellieni si non-dellieni se stabilesc primele tratative de pace. În final, Maltby devine unealta prin care pământenii încearcă să scape de complotul pus la cale de dellhibrizi, prin care acestia vor să ajungă pe Pământ si să îl distrugă.


"Star Cluster" de A. E. van Vogt


Vezi ultimele carti adaugate
Toți Autorii
Cuvinte cheie: Biblioteca online, Biblioteca virtuala, Carti online, Carti virtuale, Citeste online, Pdf, Word, Descarca, Download carti, citeste carti, carti electronice, literatura,